Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αυτά αποφασίστηκαν στη σύσκεψη Υπουργού Υγείας και επιδημιολόγων
Αυτά αποφασίστηκαν στη σύσκεψη Υπουργού Υγείας και επιδημιολόγων

Αυτά αποφασίστηκαν στη σύσκεψη Υπουργού Υγείας και επιδημιολόγων

Αποφασίστηκε προώθηση του εμβολιασμού σε ομάδες υψηλού κινδύνου, μετά τη σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής μαζί με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα. 

Οι επιστήμονες ενημερώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για τις νοσηλείες και τον αριθμό των κρουσμάτων, ιδιαίτερα μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες, καθώς το ποσοστό θετικότητας ανέβηκε στο 5.62%.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, ανάφερε πως θα επικεντρωθούν στον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών και ειδικά στα άτομα που είναι στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία.

Συγκεκριμένα:

Θα προωθηθεί ο εμβολιασμός στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία
Θα ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμών σε ορεινές κοινότητες και συγκεκριμένα σε χωριά όπως την Πάχνα και το Παλαιχώρι.
Θα σταλεί ένα ενημερωτικό δελτίο στους προσωπικούς ιατρούς για τα αντιιικά φάρμακα
Θα δοθεί πρωτόκολλο προς τους προσωπικούς ιατρούς για τους ασθενείς άνω των 60 και τους ευάλωτους ασθενείς για τη διαδικασία του εμβολιασμού της τέταρτης δόσης.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα, το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί την επιδημιολογική εικόνα και δεν εφησυχάζονται, καθώς παρότρυνε το κοινό να τηρεί τους κανόνες υγιεινής όπως επίσης και να εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση.

Εκ μέρους της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ο Γιώργος Νικολόπουλος ανάφερε πως ανταλλάχθηκαν απόψεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου, καθώς είπε ότι το βασικό μήνυμα που θέλουν να δώσουν είναι πως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σε κάθε περίπτωση επαγρύπνηση.

 

Send this to a friend