Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

«Έπεσε» η πρώτη ποινική υπόθεση που εκδικάστηκε στην Κύπρο, η οποία σχετίστηκε με την παραχώρηση «χρυσών» διαβατηρίων.

Έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, αθώωσε την Παρασκευή πέντε φυσικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών γνωστό δικηγόρο της πόλης καθώς και τέσσερις εταιρείες (νομικά πρόσωπα), που αντιμετώπιζαν συνολικά 36 κατηγορίες, για τις οποίες είχαν δηλώσει μη παραδοχή.

Το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε ν’ αποδείξει τα συστατικά στοιχεία όλων των αδικημάτων που αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι.

Η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη και αποτελείται από 252 σελίδες.

 

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την αντεξέταση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής την Παρασκευή.

Ο πρώην ανώτερος ιεράρχης κατηγορείται ότι επιτέθηκε άσεμνα σε 16χρονη στο γραφείο του τον Νοέμβριο του 1981, αλλά αρνείται ενοχή.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του και τον κάλεσε σε απολογία, με τον τέως Κιτίου να απολογείται ενόρκως από το εδώλιο του μάρτυρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαντώντας σ’ ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής ο 84χρονος φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του, κτυπούσε το χέρι του στο εδώλιο και ανέβαζε τον τόνο της φωνής του.

Μεγάλο μέρος της αντεξέτασης αναλώθηκε στη διαρρύθμιση του γραφείου του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, όπου, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία η 57χρονη σήμερα παραπονούμενη, συνέβη το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης καθώς και στο χρώμα του καναπέ που είχε στο γραφείο του ο κατηγορούμενος.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend