Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Υπό επταήμερη κράτηση το ζευγάρι από την Ουκρανία για τις πιστωτικές κάρτες
Υπό επταήμερη κράτηση το ζευγάρι από την Ουκρανία για τις πιστωτικές κάρτες

Υπό επταήμερη κράτηση το ζευγάρι από την Ουκρανία για τις πιστωτικές κάρτες

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ζευγάρι αρραβωνιασμένων από την Ουκρανία, και οι δύο 24 χρόνων, συνελήφθη στη Λάρνακα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με υπόθεση ανάληψης μεγάλων χρηματικών ποσών με τη χρήση πιστωτικών καρτών από αυτόματες ταμειακές μηχανές εμπορικής τράπεζας. Εναντίον τους εξετάζονται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή, απόπειρα κλοπής, παράνομη κατοχή περιουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ωστόσο, οι δύο νεαροί, οι οποίοι έφθασαν στο νησί μας πριν από μερικές μέρες, ισχυρίστηκαν ότι τις πιστωτικές κάρτες, μαζί με τους κωδικούς τους, τις πήραν από τους νόμιμους κατόχους τους στην Ουκρανία, προκειμένου να έλθουν στην Κύπρο και να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους, καθότι στη χώρα τους, λόγω του πολέμου, δεν μπορούν να κάνουν μεγάλες αναλήψεις χρημάτων. Οι ισχυρισμοί των υπόπτων διερευνώνται.

Ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρει ότι λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λάρνακας, σύμφωνα με την οποία άγνωστα πρόσωπα έκαναν πολλαπλές αναλήψεις χρημάτων από αυτόματες ταμειακές μηχανές εμπορικής τράπεζας. Μέλη της  Αστυνομίας εντόπισαν το πρωί της Πέμπτης (3/11) έξω από υποκατάστημα εμπορικής τράπεζας στη Λάρνακα έναν 24χρονο Ουκρανό, στον οποίο έγινε σωματική έρευνα και στην κατοχή του εντοπίστηκαν 74 πιστωτικές κάρτες και το χρηματικό ποσό των 8.940 ευρώ. Σ’ έρευνα που ακολούθησε στο χώρο διαμονής του, όπου βρισκόταν και η αρραβωνιαστικιά του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια άλλες 649 πιστωτικές κάρτες διαφόρων τραπεζών, το χρηματικό ποσό των 3.470 ευρώ και άλλα τεκμήρια.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα χρήματα εντοπίστηκαν… στην κατάψυξη του ψυγείου, ενώ οι πιστωτικές κάρτες ήταν κρυμμένες σε διάφορα σημεία της οικίας, όπως πίσω από κάδρα τοίχου, κάτω από τραπέζια και καρέκλες, ακόμα και μέσα σε παπούτσια, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Τα δύο πρόσωπα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κι εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα εφταήμερης κράτησης για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Send this to a friend