Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υψηλοί τόνοι κατά την αντεξέταση του τέως Κιτίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας
Υψηλοί τόνοι κατά την αντεξέταση του τέως Κιτίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας

Υψηλοί τόνοι κατά την αντεξέταση του τέως Κιτίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη σημερινή αντεξέταση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής. Ο πρώην ανώτερος ιεράρχης κατηγορείται ότι επιτέθηκε άσεμνα σε 16χρονη στο γραφείο του τον Νοέμβριο του 1981, αλλά αρνείται ενοχή. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του και τον κάλεσε σε απολογία, με τον τέως Κιτίου να απολογείται ενόρκως από το εδώλιο του μάρτυρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαντώντας σ’ ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Άννας Γιάλλουρου, ο 84χρονος κατηγορούμενος φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία του, κτυπούσε το χέρι του στο εδώλιο και ανέβαζε τον τόνο της φωνής του. Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, η κ.Γιάλλουρου ζήτησε την παρέμβαση του δικαστηρίου για να επαναφέρει σε τάξη τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου.

Μεγάλο μέρος της αντεξέτασης αναλώθηκε στη διαρρύθμιση του γραφείου του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, όπου, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία η 57χρονη σήμερα παραπονούμενη, συνέβη το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης καθώς και στο χρώμα του καναπέ που είχε στο γραφείο του ο κατηγορούμενος. Όταν η πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής υπέδειξε στον τέως Κιτίου ότι ο καναπές δεν ήταν αυτός που ο ίδιος είχε δείξει μέσω φωτογραφιών στο δικαστήριο κατά την προηγούμενη δικάσιμο, τότε ο τέως Κιτίου απάντησε στην κ.Γιάλλουρου:«Πάσχουν τα μάτια σας; Ερεθίζομαι όταν ακούω ανθρώπους να λένε ψέματα. Λες ψέματα, ο Θεός να σας συγχωρέσει».

Τότε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής του απάντησε πως είναι ο ίδιος που ψεύδεται, υπενθυμίζοντάς του, μάλιστα, ότι φορεί ράσα. Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής του, ο 84χρονος κατηγορούμενος επανέλαβε αρκετές φορές πως ουδέποτε τον επισκέφθηκε στο γραφείο του η παραπονούμενη, ισχυριζόμενος πως όσα κατέθεσε η τελευταία στο δικαστήριο είναι ψεύδη. Υπέδειξε, δε, στην κ.Γιάλλουρου πως αν διάβαζε τις καταθέσεις της παραπονούμενης, τότε θα είχε την ίδια άποψη μαζί του. «Έπρεπε να βοηθήσετε για να λάμψει η αλήθεια. Δεν διαβάσατε τις καταθέσεις της γυναίκας που υποστηρίζετε. Να τις διαβάσετε. Εγώ, να σας βοηθήσω θέλω, γι΄ αυτό σας το λέω», της ανέφερε για να πάρει άμεση απάντηση: «Τον εαυτό σας πρέπει να βοηθήσετε, όχι εμένα».Τότε ο τέως Κιτίου της είπε: «Ως επίσκοπος δεν ψεύδομαι.

Είναι ντροπή σας αυτό που λέτε». Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής υπέβαλε στον κατηγορούμενο ότι οι φωτογραφίες που ο ίδιος παρουσίασε την προηγούμενη δικάσιμο στο δικαστήριο δεν αφορούν τον επίδικο χρόνο και χώρο. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη (8/11).

 

Send this to a friend