Home ΕΞΟΔΟΣ ΔΡΩΜΕΝΑ Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η παράσταση “Ο Μότσαρτ διασκεδάζει με το Μπρόντγουεϊ”
Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η παράσταση “Ο Μότσαρτ διασκεδάζει με το Μπρόντγουεϊ”

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η παράσταση “Ο Μότσαρτ διασκεδάζει με το Μπρόντγουεϊ”

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η παράσταση “Ο Μότσαρτ διασκεδάζει με το Μπρόντγουεϊ”.

Η παράσταση “Ο Μότσαρτ διασκεδάζει με το Μπρόντγουεϊ “, έχει δημιουργηθεί από την Υψίφωνο, παραγωγό και σκηνοθέτη του μουσικού θεάτρου Τσβέτα Χριστοφόρου, η οποία έχει προσεγγίσει την παραγωγή, με βαθιά γνώση και σεβασμό προς το οικουμενικό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, του υπερχρονικού ιδιοφυή δημιουργού στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής και με μελέτη στην ιστορία, τη θεατρική δραστηριότητα και τη μεγαλοπρέπεια του Μπρόντγουεϊ, που ταυτίστηκε με το Μιούζικαλ στις αρχές του 20ου αιώνα.

Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο έργο, υψηλής αισθητικής το οποίο λειτουργεί σε πολλά επίπεδα, με ηθικά διδάγματα, φιλοσοφικά στοιχεία, συμβολισμούς και δυνατά νοήματα. Η πάλη του καλού με το κακό, η ίντριγκα, οι λαχτάρες αγάπης, η χαμένη ευτυχία, το φως και η γιορτή της καλοσύνης.

Η παράσταση αποτείνεται στο ευρύ κοινό με αισιοδοξία και ελπίδα αφού ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός και όλα τα έσοδα που θα προκύψουν θα δοθούν στο ίδρυμα “MedicAlert Cyprus”.

Το επαγγελματικό καλλιτεχνικό δυναμικό, που έχει αναλάβει την ευθύνη του διαχρονικά επίκαιρου Μοτσάρτιου έργου, και των γνωστών αποσπασμάτων από το Μπρόντγουεϊ αποτελείται από τους σολίστ, Τσβέτα Χριστοφόρου, Μάριο Ανδρέου, Τασούλα Βορκά, Μάριαμ Βενιζέλου, Κυριάκο Παναγιώτου, Μαρία Μπουτσονούλο, Ματθαίο Αλαμπρίτη, Ραφαέλα Βασιλείου, Αρμάντο Χερνάντεζ. Στο πιάνο η Έλενα Μιτέλλα Βιολάρη. Την παραγωγή θα πλαισιώσουν οι επαγγελματίες χορευτές, Γκλόρια Λαγού, η χορωδία του “Κυπριακού Οργανισμού Όπερας” υπό τη διεύθυνση της Τσβέτας Χριστοφόρου και παιδιά από την παιδική και εφηβική ομάδα χορού της χορογράφου Μαρίας Ζαχαρίου Καραπίττα της Σχολής χορού “Mambo”, η οποία έχει αναλάβει τις χορογραφίες της βραδιάς.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της κυρίας Μαρίας Νικολαΐδη.

Οργάνωση παραγωγής, ιδέα, σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια: Τσβέτα Χριστοφόρου.

Διοργάνωση : Λέσχη “Liberty Lions”.

Λίγα λόγια για την Τσβέτα Χριστοφόρου

Η Τσβέτα Χριστοφόρου είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας Prof. Pancho Vladigerov (Πάντσο Βλαντιγκεροβ), με ειδικότητα Μουσικό Θέατρο Σολίστας Όπερας, Mezzo Soprano. Είναι επίσης αριστούχος απόφοιτος από το ίδιο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα με Μεταπτυχιακό Τίτλο (Masters Degree), στη σκηνοθεσία Μουσικού Θεάτρου. Με πλούσια καλλιτεχνική δράση στο παγκόσμιο στερέωμα, έχει τραγουδήσει σε παραστάσεις σε Αυστρία, Γερμανία, Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτο, Βουλγαρία και Κύπρο.

Έχει πρωταγωνιστήσει στις Όπερες “Cosi fan tutte” του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μόζαρτ στο ρόλο της Dorabella, “Le Nozze Di Figaro”, στον ρόλο του Cherubino, “Don Giovanni” στους ρόλους της Zerlina και Donna Elvira. Στις Όπερες “Κουρέας της Σεβίλλης” του Τζοακίνο Ροσσίνι, “Κάρμεν” του Ζωρζ Μπιζέ, “Ναμπούκο” του Τζουζέπε Βέρντι στο ρόλο της Φενένα.

Έχει επίσης αποφοιτήσει με άριστα από τη σχολή Μέσης Εκπαίδευσης CMY D. Xristov με ειδικότητα Σόλο Λυρικό Τραγούδι στην τάξη Z.Kyncheva και με άριστα στην ειδικότητα πιάνο στην τάξη του P.Vitanov. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης της, υπήρξε μέλος της παιδοεφηβικής Όπερας “Σημαία της Ειρήνης”, παράρτημα της Όπερας της Βάρνας. Ένα από τα έργα που ανέβασαν είναι “Bastien und Bastienne” του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και πολλά άλλα. Το 1989 μετά από διαγωνισμό έγινε μόνιμο μέλος της Κρατικής Όπερας της Βάρνας ως Μονωδός Σολίστας του Λυρικού Τραγουδιού.

Το 1994 διακρίνεται με πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για Νέους Μονωδούς Λυρικού Τραγουδιού “Svetoslav Opretenov”. Την ίδια χρονιά γίνεται μέλος της Κρατικής Όπερας Μπλαγκόεβγκραντ. Το 1997 κέρδισε “Laureate” στον Διεθνή Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού “Αθηναϊκή Πολυφωνία”. Το 1998 μετά από τη συμμετοχή της στην Όπερα “Don Giovanni”, σε συνεργασία με τη Λυρική Σκηνή Κύπρου στη Σόφια και την Όπερα “Le Nozze Di Figaro” στη Λευκωσία και Λεμεσό, γίνεται μόνιμο μέλος της Λυρικής Σκηνής Κύπρου. Την ίδια χρόνια συνεργάζεται με την “Διάσταση” ως υπεύθυνη για την φωνητική τοποθέτηση και ορθοφωνία στις παραστάσεις “Νυχτερινή επίσκεψη στο Μάνο Χατζιδάκη”, “Oliver Twist”, “Cats”, “Les Miserables” και άλλες.

Το 2003 ίδρυσε το πρώτο Μουσικό Θέατρο στην Κύπρο “Μελπομένη”, ανεβάζοντας το Μιούζικαλ “Παπουτσωμένος Γάτος”, σε στίχους και μουσική που έγραψε η ίδια. Τον Γενάρη του 2006 συνεργάζεται με τη Λυρική Σκηνή Κύπρου, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου και τη Νέα Όπερα Μόσχας στην Όπερα “Hansel and Gretel” του Humperdinck στο ρόλο του “Hansel”. Τον Δεκέμβριο του 2006 τραγούδησε το έργο του “Αντόνιο Λούτσιο Βιβάλντι” “Γκλόρια”, με τη χορωδία του “Λέανδρου Σίταρου”, της Πνευματικής Στέγης Λευκωσίας.

Στις 18 Αυγούστου του 2018 ανάλαβε τον ρόλο “Sorceress” στην Όπερα “Διδώ και Αινείας” του “Henry Purcell” στην Βάρνα της Βουλγαρίας. Το Μάϊο του 2008 ίδρυσε τον “Κυπριακό Οργανισμό Όπερας” όπου ανέβασε ξανά τις Όπερες “Διδώ και Αινείας”, “Γάμοι του Φίγκαρο” και “Δον Τζοβάννι”.

Από το 2010 είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία και την επιμέλεια ως καλλιτεχνική διευθύντρια των παραστάσεων που ανεβάζει ο “Κυπριακός Οργανισμός Όπερας Νεολαίας”. Ανέβασαν τις παραγωγές “Ο Μινώταυρος”, “Η Αλίκη στη χώρα των Ονείρων”, “That’s Amore” και πολλές άλλες μεγάλες παραστάσεις, συνεργαζόμενη με διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το 2016 ανεβάζει την Όπερα “Ορφέας και Ευρυδίκη” στη Βουλγαρία μαζί με τον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας και αναλαμβάνει τον ρόλο του “Ορφέα”. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Summer Varna Festival με μεγάλη επιτυχία. Συμμετέχει επίσης επί σειρά ετών στο “Pafos Aphrodite Festival” με τις Εθνικές Όπερες Βουλγαρίας, Τσεχίας, Σλοβακίας.

Το 2020 και το 2021 η Τσβέτα Χριστοφόρου συνεργάστηκε με την Εθνική Όπερα της Σόφιας ως σκηνοθέτης, σολίστ και γραφή σεναρίου για τις παραγωγές “Night Romance” και “Mozart in love”. Είναι για 25 χρόνια παραγωγός, Korepetitor, καθηγήτρια φωνητικής τοποθέτησης, διευθυντής χορωδίας, και σκηνοθέτης.

Send this to a friend