Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση Συνδέσμου ΔΕΠΥ Κύπρου στη Λάρνακα
Ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση Συνδέσμου ΔΕΠΥ Κύπρου στη Λάρνακα

Ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση Συνδέσμου ΔΕΠΥ Κύπρου στη Λάρνακα

Ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με/χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ) Κύπρου είναι ένας μη κερδοσκοπικός, εγγεγραμμένος οργανισμός, μέλος του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου «ADHDEurope».

Ο Οργανισμός μας, στηρίζει άτομα (παιδιά και ενήλικες) που αντιμετωπίζουν συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα και τις οικογένειες τους, προσφέροντας τηλεφωνική στήριξη και καθοδήγηση, ομάδες στήριξης γονέων και εκπαιδευτικών, ενημερωτικές διαλέξεις/σεμινάρια και εκπαιδευτικά/ βιωματικά εργαστήρια.

Το ποσοστό της ΔΕΠ/Υ για τα παιδιά στην Κύπρο, ανέρχεται περίπου στο 7% του μαθητικού πληθυσμού (περίπου 7000 παιδιά). Το ποσοστό αυτό, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις κάθε χρόνο ενώ ένα τεράστιο ποσοστό ενηλίκων με ΔΕΠ/Υ παραμένει μέχρι σήμερα αδιάγνωστο, με δυσμενή επίδραση στο ψυχοκοινωνικό και οικονομικό επίπεδο των ατόμων αυτών.

Ο Σύνδεσμος μας, επί ευκαιρία του μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της ΔΕΠ/Υ έχει διοργανώσειόλο τον Οκτώβριο, πάνω από δέκα (10) ενημερωτικές και ψυχαγωγικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου.

Σκοπός των εν λόγω δραστηριοτήτων, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην Κύπρο έτσι ώστε να κατανοεί, να αποδέχεται και να ενισχύει τα άτομα που υποφέρουν από ΔΕΠ/Υ για να μπορούν να καταστούν ενεργή και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.

Στην Επαρχία Λάρνακας, η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30.10.2022, στην Εξέδρα των Φοινικούδωνκαι οι παρευρισκόμενοι μας θα έχουν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν ένα μουσικοχορευτικόκαι καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθώς και να συμμετέχουν σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιείται ενημέρωση για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με χωρίς Υπερκινητικότητα.

Send this to a friend