Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ H Kaizen Gaming-Stoiximan στο 18th Cyprus Summit του Economist για την ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου σε TechHub
H Kaizen Gaming-Stoiximan στο 18th Cyprus Summit του Economist για την ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου σε TechHub

H Kaizen Gaming-Stoiximan στο 18th Cyprus Summit του Economist για την ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου σε TechHubH Kaizen Gaming-Stoiximan συμμετείχε στο 18ο Cyprus Summit που διοργανώνει το Economist, με τον Αντιπρόεδρο της Stoiximan κ. Πάνο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος παρουσίασε την περίπτωση της KaizenGaming, ως θετικό παράδειγμα ανάπτυξης στην Gametech αγορά αλλά και ως εξέλιξη από startup σε έναν πολυεθνικό οργανισμό, με βάση την Ελλάδα, με 1.500 και πλέον εργαζόμενους και δραστηριότητα σε 10 χώρες στην Ευρώπη-μεταξύ των οποίων και η Κύπρος- και την Λατινική Αμερική. 

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας ότι την τελευταία τριετία υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον για τον χώρο της τεχνολογίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Ελλάδα να καταγράφει, μόνο το 2021, συγκέντρωση κεφαλαίων (fundraising) από ελληνικές tech startups που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετοχές και δάνεια, το οποίο αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 110% σε σύγκριση με το 2020. Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει μπει στο μικροσκόπιο των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, των tech giants, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις, συνεισφέροντας σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας, με το ανθρώπινο δυναμικό και την τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου στη χώρα, να αποτελούν δύο κεντρικούς παράγοντες για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος από σημαντικές εταιρείες του εξωτερικού.

Αναφορικά με την εξέλιξη της Kaizen Gaming-Stoiximan, o κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι “το κύριο μέλημά μας είναι να επενδύουμε συνεχώς τόσο στην τεχνολογική υποδομή μας αλλά πρωτίστως στους ανθρώπους μας, γιατί αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη αυτού του εγχειρήματος. Αυτό ακριβώς κάνουμε στην Kaizen Gaming-Stoiximan και μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι η στρατηγική  μας αποδίδει. Μόνο στη διάρκεια του 2022, προσθέσαμε 800 θέσεις εργασίας ενώ για τον επόμενο χρόνο στοχεύουμε στη δημιουργία 1.000 επιπλέον θέσεων. Ευελπιστούμε ότι η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αποτελεί ένα από τα βασικά techhubs παγκοσμίως”.


Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης επί του ιδίου θέματος με τους Κυριάκο Κόκκινο (Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής), Cameron Brooks (General Manager, Europe Public Sector, Amazon Web Services), Angelo Mazzetti (Head of public policy, Italy and Greece Meta, PetrValov (Founder and CEO, Exness) και τον Κύπρο Ζουμίδου (Chief Commercial officer and Executive Director, Capital.com).

Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και φιλοξένησε διακεκριμένους αξιωματούχους και παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι εξέτασαν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, με έμφαση στο πεδίο της ενέργειας, των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο, των προτεραιοτήτων των ΗΠΑ για την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και των βασικών μεταρρυθμίσεων για σταθεροποίηση της οικονομίας και την επίτευξη ανθεκτικότητας.Send this to a friend