Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Α ρε κατακαημένη «Αθάνατη» πώς σε κατάντησαν έτσι…
Α ρε κατακαημένη «Αθάνατη» πώς σε κατάντησαν έτσι…

Α ρε κατακαημένη «Αθάνατη» πώς σε κατάντησαν έτσι…

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πριν από περίπου μια δεκαετία οι διοικούντες την Αλκή πλήρωσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ γνωστή Κύπρια τηλεπαρουσιάστρια, προκειμένου να λανσάρει την στολή της ομάδας και να παρουσιάσει τους ποδοσφαιριστές εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, σε μια εκδήλωση με πανηγυρικό χαρακτήρα που έλαβε χώρα σε παραλιακό κέντρο της περιοχής Μακένζι, στη Λάρνακα.

Σήμερα, η Αλκή δεν έχει χρήματα ούτε για να πληρώσει τους ποδοσφαιριστές και προπονητές της και κινδυνεύει άμεσα με λουκέτο και με αναστολή της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού της τμήματος.

Το ιστορικό σωματείο της Λάρνακας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση,  αφού τα οικονομικά προβλήματα φαντάζουν δυσβάσταχτα. Η πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών δεν άφησε ελπίδα σωτηρίας.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές, πως η Αλκή δεν έχει πίσω της την μεγάλη μάζα οπαδών, ούτε τους δυνατούς οικονομικά παράγοντες που θα την στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές. Μια ομάδα που αγωνίστηκε πέντε φορές σε τελικό κυπέλλου και είχε μόνιμη παρουσία στην Α΄ κατηγορία τις δεκαετίες 60΄, 70΄ και 80΄, ενώ το 1979 αγωνίστηκε και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (τότε), κατακτώντας την 3η θέση της βαθμολογίας.

Όταν, όμως, το χρήμα άρχισε να μπαίνει για τα καλά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, από την δεκαετία του 90΄ και μετέπειτα, η Αλκή κατάντησε «ασανσέρ», ενώ τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Από αυτήν εδώ την στήλη πολλάκις έχουμε γράψει ότι σωματεία σαν την Αλκή, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο, πρέπει να στηριχθούν και να σωθούν, όχι να αφανιστούν.

Ευχή όλων είναι το προσωνύμιο «αθάνατη» να ισχύσει και σ’ αυτή την περίπτωση.

Send this to a friend