Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Αυτά είναι τα λάθη που «σκοτώνουν» τη μπαταρία του κινητού σου
Αυτά είναι τα λάθη που «σκοτώνουν» τη μπαταρία του κινητού σου

Αυτά είναι τα λάθη που «σκοτώνουν» τη μπαταρία του κινητού σου

Μπορεί να είναι μην είναι μία κολακευτική ανάμνηση που φανερώνει την ηλικία μας – αλλά θυμάσαι όταν τα κινητά τηλέφωνα χρειάζονταν να φορτίζονται μόνο μία φορά την εβδομάδα;

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone, ανακαλύψαμε την καθημερινή φόρτιση. Σήμερα, είμαστε τυχεροί αν μπορέσουμε να περάσουμε ένα οκτάωρο χωρίς το τηλέφωνό μας να “πεθάνει” και πολλοί από εμάς ρωτάμε: “Γιατί η μπαταρία του τηλεφώνου μου τελειώνει τόσο γρήγορα;”

Σίγουρα, είναι ασήμαντο να διαμαρτύρεσαι για τη μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός τεχνικού θαύματος όπως είναι τα σημερινά smartphones—τα οποία είναι λιγότερο τηλέφωνα και περισσότερο υπολογιστές τσέπης— αλλά είναι απογοητευτικό να πληρώνεις 900-1500 ευρώ σε ένα κινητό τηλέφωνο που σε αναγκάζει μέσα στη μέρα να κάθεσαι δίπλα σε μία πρίζα.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας να διατηρήσουμε το τηλέφωνό μας σε μόνιμη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, η συντομευμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας μπορεί να έχει λιγότερο σχέση με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας και περισσότερο με τον τρόπο φόρτισής τους.

Αν πιστεύεις ότι το μόνο πράγμα για να φορτίσεις το τηλέφωνό σου είναι να το συνδέσεις στην πρίζα—κάνεις λάθος.

Αφήνεις την μπαταρία να τελειώσει

Κάποτε ήταν καλή πρακτική να αφήνουμε την μπαταρία σας να τελειώσει εντελώς πριν τη φορτίσουμε, αλλά τότε οι μπαταρίες του τηλεφώνου μας ήταν από νικέλιο. Οι σημερινές μπαταρίες λιθίου, μπορούν να επαναφορτιστούν χωρίς να χρειάζεται η πλήρης αποφόρτισή τους. Έτσι, η ισχύς της μπαταρίας δεν επηρεάζεται από το πόσο συχνά φορτίζεται και δεν χρειάζεται να περιμένουμε να αδειάσει τελείως για να τη φορτίσουμε ξανά.

Φόρτιση της μπαταρίας στο 100%

Το να διατηρείς το τηλέφωνό σου συνεχώς φορτισμένο στο 100% δεν είναι καλό. Αυτό θα προκαλέσει φθορά στην μπαταρία, καθώς έχει μόνο έναν πεπερασμένο αριθμό κύκλων φόρτισης. Μια μπαταρία λειτουργεί καλύτερα όταν διατηρείται μεταξύ του 35 – 40% με 80 – 85%.

Φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αυτό μας φέρνει στο επόμενο σημείο: Μην φορτίζεις το τηλέφωνό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορεί να φαίνεται βολικό να το βάζεις στην πρίζα πριν κοιμηθείς, αλλά αυτή η υπερβολή μπορεί να σκοτώσει την μπαταρία πιο γρήγορα. Όπως και με οτιδήποτε άλλο στη ζωή, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί, επομένως φόρτισε το τηλέφωνό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγεις τη φθορά της μπαταρίας.

Βγάλε τη θήκη του τηλεφώνου όταν φορτίζεις

Για μερικούς από εμάς μία όμορφη θήκη είναι επιπλέον χρώμα στη ζωή μας ή μία έξτρα δήλωση για όσα μας αρέσουν. Ωστόσο, το να κρατάς τη θήκη ενώ το τηλέφωνο φορτίζεται μπορεί να βλάψει την μπαταρία. Η θερμότητα είναι κακή για τις μπαταρίες και αφήνοντας τη θήκη στο τηλέφωνο ενώ φορτίζει βοηθάς τη θερμότητα που παράγεται να παγιδεύεται. Βγάλε τη θήκη του τηλεφώνου όταν το φορτίζεις για να του δώσεις μία ανάσα.

skai.gr

Send this to a friend