Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απαντά στα δημοσιεύματα του “Φ” ο Γιακουμής
Απαντά στα δημοσιεύματα του “Φ” ο Γιακουμής

Απαντά στα δημοσιεύματα του “Φ” ο Γιακουμής

Σημερινά δημοσιεύματα του “Φ” αναφέρουν ότι ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Αμμοχώστου, Μιχάλης Γιακουμής, ζήτησε να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Προσφύγων.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει το δημοσίευμα “Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμή, ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων από την αίθουσα της Βουλής και σε κεκλεισμένων των θυρών, ανταλλαγή απόψεων ζήτησε από τους συναδέλφους του να καλύπτουν ο ένας τον άλλο σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων, διαφορετικά άφησε να νοηθεί ότι θα τους εκθέτει και ο ίδιος.”

Ο Μιχάλης Γιακουμής, απαντώντας στα δημοσιεύματα:

“Σε σχέση με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος», αν και στα πλαίσια της σωστής δεοντολογίας και δημοσιογραφικής πρακτικής, δεν ρωτήθηκα για να εκφράσω και τη δική μου θέση πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ θα ήθελα να αναφέρω τα ακόλουθα για αποκατάσταση της πραγματικότητας:

Σε συνέχεια της συζήτησης που προέκυψε χτες 11/10/22 στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, στην οποία οι δημοσιογράφοι δεν ήταν παρόντες, δηλώνω ευθαρσώς και υπεύθυνα πως δεν προκύπτει κανένα μεμπτό ζήτημα είτε για εμένα, είτε για την οικογένειά μου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από αβάσιμη καταγγελία αποφάνθηκε ήδη για αυτό το ζήτημα και επιβεβαιώνει όσα αναφέρω.

Άλλωστε, στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής, έθεσα τα ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων και δεοντολογίας, έτσι ώστε, όποτε και όπου προκύπτουν να δηλώνονται και να επιλύονται και κάλεσα όλους τους Βουλευτές της Επιτροπής να το δηλώσουν, όπως το έπραξα και εγώ χθες ενώπιον της Επιτροπής και όχι δημόσια και κυρίως χωρίς να αφήνω σκιές και υπόνοιες για άλλους συναδέλφους.

Σχετικές δηλώσεις για το εν λόγω θέμα έκανα στις 5/09/22 , σας παραπέμπω σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Πολίτης στις 6/9/22.
Με άλλα λόγια, ζήτησα να προστατευθεί το κύρος της Επιτροπής από την ανθρωποφαγία, το λαϊκισμό και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση με δημιουργία εντυπώσεων κάποιων που με ατάκες θέλουν να το παίζουν υπεράνω για σκοπούς προβολής στα ΜΜΕ.

Δεν τέθηκε ποτέ κανένα θέμα συγκάλυψης από οποιονδήποτε για οποιονδήποτε! Αντιθέτως!

Είπα ότι θέλω να υπάρχει διαφάνεια και κάλεσα τους συναδέλφους μου να είναι διπλά προσεχτικοί!
Στην Επιτροπή Προσφύγων θα πρέπει να παράγουμε έργο με αποκλειστικό στόχο την εφαρμογή των βέλτιστων πολιτικών για το καλώς νοούμενο συμφέρον των εκτοπισθέντων.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος που βρίσκομαι στην πολιτική και εκλέγηκα βουλευτής με σκοπό να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο για τον απλό πολίτη. Αυτό πράττω και αυτό θα εξακολουθώ να πράττω.

Τηρώ το επαγγελματικό ασυμβίβαστο του βουλευτή άσχετα αν δεν υπάρχει νομοθεσία γι αυτό και είμαι από τους υποστηρικτές της μείωσης της εμβέλειας της ασυλίας των βουλευτών, γιατί θεωρώ τον βουλευτή έναν εκφραστή και εκπρόσωπο του απλού ανθρώπου στη Βουλή και τίποτα άλλο.

Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκτός πραγματικότητας και έμμεση στοχοποίηση μου για κάτι που δεν έκφρασα και δεν με εκφράζει προσωπικά.”

Send this to a friend