Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Εικόνες ντροπής σε μια κεντρική περιοχή της Λάρνακας
Εικόνες ντροπής σε μια κεντρική περιοχή της Λάρνακας

Εικόνες ντροπής σε μια κεντρική περιοχή της Λάρνακας

Δημοσιεύουμε αυτούσια επιστολή αγανακτισμένου πολίτη, που επικοινώνησε μαζί μας, μη ξέροντας τι άλλο να κάνει, αφού όπως μας ανέφερε “κινδυνεύουμε από μολυσματικές ασθένειες και όχι μόνο. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο, δεν αντέχουμε άλλο”.

Η περιοχή κοντά στην Αλυκή, το Αεροδρόμιο και το Μακένζυ. Μια περιοχή που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να είναι ο καθρέφτης της πόλης μας, αφού από εκεί θα περάσει με την πρώτη του αφίξη στο νησί μας ο ξένος επισκέπτης.

Αυτούσια η επιστολή:

“Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Αντιδήμαρχε
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Επικαλούμενος την ευαισθησία σας περί της αισθητικής στην πόλη, της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και της μόλυνσης του περιβάλλοντος επανέρχομαι σε ένα θέμα, για το οποίο οι απαντήσεις που έλαβα ήταν άνευ ουσίας.

Στην περιοχή της Σκάλας, στο τέρμα της οδού Παπαναστασίου και απέναντι από την οδό Γλυνού υπάρχει ένας χώρος ρίψης μπαζών (εργοτάξιο) Καθημερινά η δραστηριότητά του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με

α. την δημόσια υγεία
β. την μόλυνση του περιβάλλοντος
γ. την αισθητική της πόλης για την οποία όλου πασχίζουμε

Αλήθεια η απάντηση που μου δόθηκε ότι ο χώρος είναι τουρκοκυπριακή περιουσία “στέκει λογικής;”
Μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει όπου και όταν θέλει ανάλογο εργοτάξιο αδιαφορώντας για τους παραπάνω λόγους.

Αν δεν κάνω λάθος ο σχετικός νόμος της Κυπριακής Δημοκρατίας απαγορεύει τέτοιου είδους χώρους εντός κατοικημένων τόπων. Εγώ μένω εδώ 15 χρόνια, συνεχώς υποβάλλω παράπονα και διαρκώς βλέπω μια απαξίωση από όλους σας. Δεν έχω λάβει ούτε μια γραπτή απάντηση. Μια σοβαρή δικαιολογία για την ύπαρξη αυτού του χώρου απέναντι από το σπίτι μου. Ειλικρινά πείτε μου, εάν επί καθημερινής βάσεως είχατε έναν τέτοιο χώρο απέναντι από το δικό σας σπίτι, με τον θόρυβο των μηχανών, τη σκόνη, την απειλή της υγείας σας και την αντιαισθητικότητα των μπαζών, θα μένατε αδιάφοροι;”

Send this to a friend