Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το κοινό από το κουνούπι που εντοπίστηκε στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, διαβεβαιώνουν Δήμαρχος και Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας. 

Σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου είπε πως «συζητήθηκε το πλάνο δράσης που κατάρτισαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, όσον αφορά την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κουνουπιού σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Πρόσθεσε ότι «είναι αχρείαστο ο κόσμος να ανησυχεί. Γι’αυτό ας μην μας καταβάλλει ο πανικός, όλα αντιμετωπίζονται, αφού έχουμε τους ειδικούς και το πλάνο και θεωρούμε ότι το κουνούπι θα εξαλειφθεί και αυτή η κατάσταση σύντομα θα εκλείψει».

 

Έναν σύγχρονο χώρο εκδηλώσεων και αναψυχής, που όμοιό του ενδεχομένως να μην διαθέτει άλλος προσφυγικός συνοικισμός στην Κύπρο, προγραμματίζει να κατασκευάσει στον οικισμό Τσιακκιλερού ο Δήμος Λάρνακας.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που έχουν γίνει σε προσφυγικό συνοικισμό του νησιού μας τα τελευταία χρόνια.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμος Λάρνακας παρουσίασε κι επίσημα το εντυπωσιακό, ομολογουμένως, έργο με την ονομασία «Δημιουργία Χώρου Εκδηλώσεων – Αναψυχής».

Η παρουσίαση των σχεδίων έγινε στην παρουσία κατοίκων των δύο γειτονικών οικισμών Τσιακκιλερού και Κόκκινες. Η εκτίμηση του κόστους του έργου ανέρχεται στις 890.000 ευρώ (συν το ΦΠΑ).

 

Η Τεχνική Σχολή Λάρνακας απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μέσης Εκπαίδευσης του Προγράμματος «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ», του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας με την καινοτόμο ιδέα, ανάπτυξης δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας: «Οδηγώ με ασφάλεια».

Η βράβευση έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας.

Κατά τη σχολική χρονιά 2021 – 2022, οι μαθητές ολοκλήρωσαν εξ ολοκλήρου την κατασκευή και έστησαν την εταιρεία για προώθηση του προϊόντος της επιχειρηματικής ιδέας: «Οδηγώ με ασφάλεια», το οποίο βρίσκεται σε έκθεση στους χώρους της του σχολείου. Έτσι, όποιος επενδυτής ενδιαφέρεται, θα μπορεί να επισκεφθεί τους χώρους και να ενημερωθεί σχετικά με το προϊόν.

 

 

Send this to a friend