Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέλος η παραγκούπολη της Λάρνακας (φώτο)
Τέλος η παραγκούπολη της Λάρνακας (φώτο)

Τέλος η παραγκούπολη της Λάρνακας (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Οριστικό τέλος στο μεγαλύτερο πρόβλημα οπτικής ρύπανσης που παρατηρείτο στη Λάρνακα εδώ και δεκαετίες μπήκε στις (5/10), με την κατεδάφιση και των τελευταίων τσίγκινων υποστατικών που «κοσμούσαν» την περιοχή έναντι του Παγκύπριου Λυκείου της πόλης, παρά την πλατεία Ακροπόλεως.

 

Από το πρωί συνεργεία έπιασαν δουλειά, κατεδαφίζοντας και τα τελευταία παραπήγματα που είχαν απομείνει, καθαρίζοντας τον χώρο.

Πρόκειται για υποστατικά που ανεγέρθηκαν μετά την τουρκική εισβολή του 1974, προκειμένου να στεγάσουν πρόσφυγες επαγγελματίες. Υποστατικά, τα οποία παρέμειναν όλο αυτό το διάστημα με την ίδια μορφή, παρά την τεράστια φθορά που υπέστησαν από τον χρόνο. Τα υποστατικά αυτά λειτουργούσαν σε χώρο που ανήκει στο ΕΒΚΑΦ.

Με την πάροδο των χρόνων, όμως, ορισμένα απ’ αυτά εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ παράλληλα παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα φθοράς, με αποτέλεσμα να σκουριάσουν σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας αλγεινή εικόνα στους χιλιάδες περαστικούς καθημερινά.

Ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ακόμα ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης επιλύεται οριστικά με την κατεδάφιση και των δύο τελευταίων υποστατικών.

Υπενθυμίζεται, ότι η διαδικασία κατεδάφισης των πρώτων τσίγκινων παραπηγμάτων είχε ξεκινήσει στις 10 περασμένου Μαρτίου. «Η επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος επιτεύχθηκε μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία του Δήμου Λάρνακας με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και με τους κατόχους των υποστατικών.

Μετά την ολοκλήρωση των κατεδαφίσεων, ο Δήμος Λάρνακας αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στην προκήρυξη διαγωνισμού για δημιουργία σύγχρονου χώρου στάθμευσης στην ίδια τοποθεσία, χωρητικότητας περίπου 100 αυτοκινήτων.

Ο καινούργιος χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει φύτευση και κατάλληλο φωτισμό», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

 

Εξωραϊσμός περιοχής

——————————-

Ο νέος χώρος στάθμευσης που θα λειτουργήσει μελλοντικά στον χώρο των τσίγκινων παραπηγμάτων αναμένεται να δώσει λύσεις στο οξύ πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης που παρατηρείται στο κέντρο της Λάρνακας.

Ταυτόχρονα, ο καινούργιος χώρος στάθμευσης θα εξωραΐσει τη γύρω περιοχή, η οποία για πολλά χρόνια παρέμενε υποβαθμισμένη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι προσπάθειες του δήμου της πόλης για κατεδάφιση των προσφυγικών υποστατικών και αξιοποίησης του συγκεκριμένου σημείου χρονολογούνται εδώ και πολλά χρόνια. Επιτέλους, έστω και αργά, η λεγόμενη «παραγκούπολη» της Λάρνακας αποτελεί οριστικά παρελθόν.

 

Send this to a friend