Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Μπαχτσελί: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα είναι «τουρκικά»
Μπαχτσελί: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα είναι «τουρκικά»

Μπαχτσελί: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα είναι «τουρκικά»

Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου που δόθηκαν στην Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα ανήκουν στην Τουρκία, ισχυρίστηκε ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ για το Καστελόριζο είπε ότι είχε δοθεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με μια συμφωνία στο Λονδίνο μετά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο. Υποστήριξε ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «οι ΗΠΑ, με ένα τάιμινγκ που προκαλεί ερωτηματικά, ακύρωσαν το εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στην ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Ένα νέο σενάριο είναι στην ατζέντα για να εμποδίσει τη λύση δύο ισότιμων και κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο» είπε.

«Η Ελλάδα απέστειλε 23 στρατιωτικά οχήματα στη Λέσβο στις 18-23 Σεπτεμβρίου. Έχοντας αναπτύξει μια μεραρχία, τρεις ταξιαρχίες και 5 συντάγματα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Ελλάδα παροτρύνεται από τις ΗΠΑ και προκαλεί την Τουρκία. Η Τουρκία είναι περικυκλωμένη από τα δυτικά, τα ανατολικά, τα νότια, ακόμη και τα βόρεια. Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα 12 νησιά είναι απολύτως άδικες και παράνομες» ισχυρίστηκε.

«Σε μια διάσκεψη που έγινε στο Λονδίνο μετά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο, η Ίμβρος, η Τένεδος και το Καστελόριζο παραχωρήθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τα άλλα κατεχόμενα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς και με την προϋπόθεση ότι δεν θα ήταν εξοπλισμένα», ανέφερε.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «στην πραγματικότητα στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το άρθρο 13 αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα νησιά στρατιωτικά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν για χρήση στην Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η αρμοδιότητα της κυριαρχίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα. Ανακοινώνω στη διεθνή κοινότητα, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα ξεσκίσουμε όσους έβαλαν στο μάτι τα δικαιώματά μας και το δίκαιό  μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να πετύχουμε. Ο πεινασμένος δεν θέλει προσφάι, αυτό που νυστάζει δεν θέλει μαξιλάρι, ο άνεμος που είναι επικεντρωμένος στο στόχο δεν περιμένει».

Send this to a friend