Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το «δικό της» αποχετευτικό σύστημα θ’ αποκτήσει η ενορία Καλιφάτζια στη Λάρνακα, παρά την πλατεία Αγίου Λαζάρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το οξύ πρόβλημα πλημμυρών, που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τα σχέδια καθώς και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος όμβριων υδάτων παρουσιάστηκαν σε συνάντηση που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, συνοδευόμενος από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με κατοίκους της ενορίας.

Την παρουσίαση των σχεδίων έκανε ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους.

Όπως αναφέρθηκε, η εκτιμώμενη αξία του έργου θα ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ ενώ η διάρκεια υπολογίζεται σε δύο χρόνια.

 

Ο Δημοτικός Κήπος Λάρνακας φάνηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τόση αγάπη, από τις χιλιάδες επισκεπτών και υποστηρικτών του Ιδρύματος Χριστίνας Α. Αποστόλου.στη μεγάλη γιορτή Αγάπης και Ανθρωπιάς.

Για άλλη μια χρονιά ο κόσμος στάθηκε δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά προσφέρουν για τα παιδιά και τους νέους με χρόνιες παθήσεις.

Η βραδιά απέδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε για ένα καλύτερο αύριο. Ο κόσμος απλόχερα πρόσφερε για αυτό τον καλό σκοπό.

Όλοι ήταν εκεί, ο πολιτικός κόσμος, οι αρχές της πόλεις και όλος ο απλός κόσμος που με αγάπη πρόσφερε, διασκέδασε στο πλούσιο πρόγραμμα που τους κράτησε συντροφιά μέχρι αργά το βράδυ.

Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

 

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα το διεθνές Συνέδριο με θέμα «Το Κίτιο και οι Φοίνικες στη Μεσόγειο Θάλασσα» με την συμμετοχή πάνω από πενήντα και πλέον ακαδημαϊκούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Δήμο Λάρνακα, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Ιδρύματος Λεβέντη.

 

 

Send this to a friend