Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Χωρίς να φορτσάρει πήρε την ουσία και έδειξε ξανά χαρακτήρα
Χωρίς να φορτσάρει πήρε την ουσία και έδειξε ξανά χαρακτήρα

Χωρίς να φορτσάρει πήρε την ουσία και έδειξε ξανά χαρακτήρα

Ναι, η ΑΕΚ κέρδισε 4-0 την Ανόρθωση αλλά για να είμαστε δίκαιοι και σωστοί η έκταση του σκορ αδικεί λίγο την ομάδα της Αμμοχώστου. Η ΑΕΚ δεν έκανε το καλύτερο της παιχνίδι, όμως όταν σε μία μέρα που δεν ήσουν σούπερ κερδίζεις 4-0 την Ανόρθωση τότε αυτό λέει πολλά.

Και η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ανόρθωση μπήκε πολύ καλύτερα αλλά το γκολ του Γκιούρτσο στο 14΄ άλλαξε άρδην τα δεδομένα του αγώνα. Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα του Όλτρα είχε αρχίσει να ανεβάζει την απόδοση της και να παίρνει στο δικό της έλεγχο το ματς.

Όταν ήρθε και το 2-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους κάπου εκεί το ματς ουσιαστικά κλείδωσε για την ΑΕΚ. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να διαχειριστεί σωστά τα υπέρ της δεδομένα, δεν κοίταξε να βγει μπροστά μαζικά, δεν δέχθηκε γκολ στις 2-3 καλές φάσεις της Ανόρθωσης και σκόραρε και με λίγη τύχη στο φινάλε άλλα δυο γκολ.

Όταν λοιπόν κερδίζει με τέτοιο τρόπο σε μία βραδιά που δεν έθελξες αυτό δείχνει χαρακτήρα και ποιότητα. Και η ΑΕΚ έχει και ποιότητα και χαρακτήρα και βάθος στο ρόστερ της. Το θέμα είναι να βρει τον τρόπο ο Όλτρα να κουμαντάρει το καράβι σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Ο Πονς και ο Κάσας…
Με πρόβλημα στον αστράγαλο αποχώρησε ο Κάσας στο πρώτο μέρος και είναι άγνωστο αν θα προλάβει το ματς της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσε, ενώ μάλλον θα προλάβει ο Πέρε Πονς που σήμερα δεν ήταν διαθέσιμος.

Ο Γκιούρτσο και ο Ιβάν…
Κάθε φορά όλο και ομορφότερα τέρματα σημειώνει ο Γκιούρτσο. Ο Ούγγρος στο ντέρμπι με την Ανόρθωση έριξε έναν πραγματικό πύραυλο και άνοιξε τον χορό των τερμάτων. Πρώτο γκολ για τον Ιβάν Τρισκόφσκι φέτος και μάλιστα απέναντι στην Ανόρθωση με την οποία διατηρεί πολύ στενές σχέσεις στο σκοράρισμα.

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend