Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έτοιμα τα έντυπα του Δήμου Λάρνακας για τις αιτήσεις για έκδοση αδειών εκπομπής ήχου
Έτοιμα τα έντυπα του Δήμου Λάρνακας για τις αιτήσεις για έκδοση αδειών εκπομπής ήχου

Έτοιμα τα έντυπα του Δήμου Λάρνακας για τις αιτήσεις για έκδοση αδειών εκπομπής ήχου

Τα έντυπα του Δήμου Λάρνακας που αφορούν τις αιτήσεις για έκδοση αδειών εκπομπής ήχου είναι έτοιμα και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα απαραίτητα έγγραφα.  

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ενημερώνονται οι δημότες πως παραλαμβάνονται αιτήσεις για έκδοση αδειών Εκπομπής Ήχου, σύμφωνα με τον Περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής Ήχου) Νόμο Ν.50(Ι)/2016. Σύμφωνα με τη διαδικασία θα πρέπει να υποβληθεί από τον αιτητή το Έντυπο «Πρόθεση για υποβολή αίτησης για εξασφάλιση άδειας εκπομπής ήχου σύμφωνα με τον περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής Ήχου) Νόμο, Ν50(Ι)/2016», στο οποίο θα επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και άδειες του υποστατικού του».

Προστίθεται ότι «το αίτημα εξετάζεται από τον Δήμο Λάρνακας και ακολούθως ενημερώνεται ο αιτητής για τη δυνατότητα ή όχι της εξασφάλισης άδειας εκπομπής ήχου για το υποστατικό που κατέχει και αν απαιτείται να υποβληθούν «Μετρήσεις δευτεροβάθμιου επιπέδου για έλεγχο επάρκειας της ηχομονωτικής ικανότητας του κέντρου αναψυχής (Παράρτημα Β, Εντολή Υπουργού Εσωτερικών με βάση το άρθρο 15, Κ.Δ.Π. 264/2022)».

Σε περίπτωση που «είναι δυνατή η εξασφάλιση άδειας εκπομπής ήχου ή/και απαιτείται ακουστική μελέτη σύμφωνα με το Παράρτημα Β της Εντολής Υπουργού Εσωτερικών Κ.Δ.Π. 264/2022, ο αιτητής ενημερώνεται ανάλογα και καλείται να υποβάλει «Αίτηση για εξασφάλιση άδειας εκπομπής ήχου». Η αίτηση θα αξιολογηθεί εκ νέου από το Δήμο και αφού ληφθούν υπόψη τυχόν ενστάσεις που θα υποβληθούν, η άδεια εκπομπής ήχου θα εκδοθεί υπό όρους που προβλέπονται από το Νόμο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η έκδοση της άδειας εκπομπής ήχου, ο αιτητής δεν μπορεί να προχωρήσει με την υποβολή της σχετικής αίτησης. Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι υποστατικών οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση πριν την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις».

Προστίθεται ότι «ο Περί Κέντρων Αναψυχής (Άδειες Εκπομπής Ήχου) Νόμο Ν.50(Ι)/2016, το Διάταγμα  ΚΔΠ 263/2022 και η Εντολή Υπουργού Εσωτερικών ΚΔΠ 264/2022, όπως επίσης και τα έντυπα που αναφέρονται στα σημεία 1 έως 3 ανωτέρω, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας (www.larnaka.com, Εξυπηρέτηση à Υγειονομικές Υπηρεσίες à Άδειες Εκπομπής Ήχου)».

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους ενδιαφερόμενους όπως μελετήσουν με τη δέουσα προσοχή τις νέες απαιτήσεις της Νομοθεσίας και υποβάλουν την αίτηση για εξασφάλιση άδειας εκπομπής ήχου, στα γραφεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας, που βρίσκονται στον 3ο όροφο του Δημοτικού Μεγάρου στη Λεωφόρο Αθηνών.

Send this to a friend