Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Έξι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές προσφέρει το Ίδρυμα Ανδρέα Π. Λανίτη
Έξι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές προσφέρει το Ίδρυμα Ανδρέα Π. Λανίτη

Έξι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές προσφέρει το Ίδρυμα Ανδρέα Π. Λανίτη

Έξι υποτροφίες διάρκειας ενός έτους για μεταπτυχιακές σπουδές σε επίπεδο Μάστερ για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023 θα προσφέρει το Ίδρυμα Ανδρέας Π. Λανίτης στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής του, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στις €2.000 και θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις των €1.000, τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να αποταθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιδρύματος για να προμηθευτούν τη σχετική αίτηση, καθώς και τους όρους και τα κριτήρια συμμετοχής: [email protected].

Σημειώνεται ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 6η Νοεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τα κριτήρια του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κυπριακή υπηκοότητα και να έχουν γεννηθεί μετά τις 31.12.1990 και να έχουν γίνει δεκτοί για παρακολούθηση μεταπτυχιακών σπουδών επιπέδου Master για την ακαδημαϊκή περίοδο 2022 – 2023 σε πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επιπλέον, θα πρέπει αυτό να είναι το πρώτο μεταπτυχιακό αυτού του επιπέδου που θα παρακολουθήσουν, καθώς και να είναι κάτοχοι πτυχίου αναγνωρισμένου πανεπιστήμιου από την Κυπριακή Δημοκρατία, με ελάχιστο βαθμό επιτυχίας που αντιστοιχεί στο «Λίαν Καλώς».

Ακόμα, το εισόδημα της οικογένειάς τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €35.000 καθαρές απολαβές. Αν είναι αυτοσυντήρητοι, τότε το εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €20.000.

Τέλος, δεν πρέπει να λαμβάνουν ή λάβουν στη διάρκεια της συγκεκριμένης ακαδημαϊκής περιόδου για τις ίδιες σπουδές, άλλη υποτροφία ή δωρεά ή βοήθημα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή οικονομικής ενίσχυσης από άλλο φορέα και να γνωρίζουν άριστα την Ελληνική και την γλώσσα των μεταπτυχιακών σπουδών που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν μέσω συνέντευξης από την Επιτροπή Υποτροφιών του Ιδρύματος. Κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων θα ληφθούν υπόψη οι προπτυχιακές σπουδές τους, τα οικονομικά τους δεδομένα και ειδικοί κοινωνικοί λόγοι, καθώς και η συνέντευξη και η γενική αξιολόγησή τους.

Σημειώνεται ότι κλάδοι σπουδών σχετικοί με την Ηλεκτρονική Τεχνολογία, την Ενέργεια, τις Φυσικές Επιστήμες, την Πληροφορική, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ναυτιλία και την Μηχανολογία θα έχουν πρόσθετη βαρύτητα στην αξιολόγηση.

Send this to a friend