Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εντοπίστηκε στη Λάρνακα ταχυδρομικό δέμα που περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 43 γραμμαρίων, και που εισήχθη στην Κύπρο από χώρα του εξωτερικού.

Το ταχυδρομικό δέμα εντοπίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, μετά από έλεγχο από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων. Το δέμα κατασχέθηκε και παραδόθηκε την ίδια μέρα.

Χθες, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν τον αναφερόμενο στο δέμα ως παραλήπτη, άντρα ηλικίας 24 ετών, ο οποίος ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι είναι ο παραλήπτης του δέματος.

Με την ολοκλήρωση των ανακρίσεων των εξετάσεων, ο 24χρονος ύποπτος αποδεσμεύθηκε, για να κλητευθεί σε κατοπινό στάδιο από την ΥΚΑΝ, μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων στη φυτική ύλη κάνναβης που ανευρέθηκε.

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 17η συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ στην κοίτη του ποταμού Πεντάσχοινου και στον πυρήνα της κοινότητας.

Τιμώμενο προϊόν τα μακαρόνια του Σκλινιτζιού. Ο Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου και η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου θα παρουσιάσουν συνταγές με τα μακαρόνια του σκλινιτζιού.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους και να ταξιδέψουν σε γαστρονομικές διαδρομές στα εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων που θα βρίσκονται στο χώρο.

 

Αρχίζει σήμερα στην αίθουσα του Πολυχώρου Δημιουργικότητας  και Πολιτισμού στη Λάρνακα το Συνέδριο με θέμα «Το Κίτιον και οι Φοίνικες στη Μεσόγειο Θάλασσα». Το συνέδριο διοργανώνουν ο Δήμος Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

 

Και τέλος σήμερα στις 9.00 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, έχουμε τη θεατρική παράσταση «Οι Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα»  των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.

 

Send this to a friend