Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, συναντήθηκε χθες, στη Λάρνακα, με τον Δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Βύρα, όπου συζήτησαν διάφορα σημαντικά θέματα που αφορούν τη Λάρνακα και έχουν σχέση με το Υπουργείο Μεταφορών» εκφράζοντας ευαρέσκεια για το γεγονός ότι «σχεδόν σε όλα τα ζητήματα βρήκαν απόλυτη ανταπόκριση κι έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά της πόλης του Ζήνωνα.

Ο Ανδρέας Βύρας αναφέρθηκε στη μελέτη της ανάκτησης μεγάλου μέρους του παραλιακού μετώπου που επιτυγχάνεται με την μετακίνηση των δεξαμενών υγραερίου σημειώνοντας ότι όπως είναι ήδη γνωστό έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάβρωση στην περιοχή και για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα σχέδια πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αυτό το έργο με το οποίο θα ανακτηθεί μεγάλο μέρος της γης πίσω από την θάλασσα το οποίο υπέστη διάβρωση.

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Λάρνακας, δηλαδή του Αρχαίου Λιμανιού, του μουσείου της πόλης και του ψηφιδωτού του Ηρακλή.

Ο Υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική, σημειώνοντας ότι στην πόλη του Ζήνωνα βρίσκεται το μεγαλύτερο έργο του σήμερα που είναι η επένδυση στο λιμάνι και στη μαρίνα.

Για τις στάσεις λεωφορείων ο Γιάννης Καρούσος είπε ότι στις 7 του Οκτώβρη θα έχουμε τις οικονομικές προσφορές με στόχο τα τέλη του χρόνου να μπει η τελική υπογραφή και να αρχίσει η εγκατάσταση.

 

Μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων ελπίζουν στο Δήμο Λάρνακας ότι η νέα δημοτική αγορά θα είναι έτοιμη για ν’ ανοίξει τις πύλες της στο κοινό. Ένα έργο που παρουσίασε πάμπολλα προβλήματα και τεράστιες καθυστερήσεις ως προς την κατασκευή του.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι ασκούνται πιέσεις στον εργολάβο που ανέλαβε να επιδιορθώσει τις κακοτεχνίες, ώστε αρχές Νοεμβρίου να παραδοθεί το ισόγειο στους καταστηματάρχες. Παράλληλα, μέχρι τον Δεκέμβριο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες στους υπόλοιπους ορόφους.

Όσον αφορά το παρακείμενο οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι βασικές εργασίες αποκατάστασης και ανάπλασης του χώρου και τον Οκτώβριο θ’ αρχίσουν οι διαδικασίες παραλαβής του έργου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας, τέλη Οκτωβρίου αναμένεται και αυτό το έργο να παραδοθεί στη διάθεση του κοινού.

 

Και τέλος να κλείσουμε με τη θεατρική Κωμωδία  «Η Μεγάλη Πλεκτάνη»  στις 9.00 σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος και σε σκηνοθεσία  Σταύρου Στάγκου.

Send this to a friend