Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «Φέτος κερνάμε Παραδοσιακά» στο 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας
«Φέτος κερνάμε Παραδοσιακά» στο 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας

«Φέτος κερνάμε Παραδοσιακά» στο 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 17η συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου 2022 από τις 3μμ. μέχρι και τις 9μμ στην κοίτη του ποταμού Πεντάσχοινου και στον πυρήνα της κοινότητας.

Τιμώμενο προϊόν τα μακαρόνια του Σκλινιτζιού. Ο Σεφ Χρίστος Χριστοδούλου και η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου θα παρουσιάσουν συνταγές με τα μακαρόνια του σκλινιτζιού και θα κοντραριστούν για το ποιος θα φτιάξει την καλύτερη συνταγή.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους και να ταξιδέψουν σε γαστρονομικές διαδρομές στα εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων που θα βρίσκονται στο χώρο.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

Έναρξη φεστιβάλ

3:00μμ-5:00μμ Live Link από το Ράδιο Zenith παρέα με το Ρίκκο Ιωάννου και την Λουίζα Αναστασίου

5:30μμ -6:15μμ Τελετή έναρξης (χαιρετισμοί, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα)

Καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνονται μαγειρικές επιδείξεις, θα λειτουργούν τα βιωματικά εργαστήρια, θα γίνονται περιηγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος στο χωριό ενώ ένα παλιό λεωφορείο θα κάνει βόλτες στα πιο πολύ φωτογραφιζόμενα σημεία του χωριού. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα στηθεί μια μίνι φάρμα με προβατάκια, κατσικάκια, κοτούλες και γαϊδουράκια.

Ο παλιός ελιόμυλος, η πινακοθήκη του χωριού, και τα Αγροτουριστικά καταλύματα θ ανοίξουν της πόρτες τους να υποδεχθούν τον κόσμο και στις αυλές τους θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες.

Μεγάλος χορηγός του 17ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Χορηγός επικοινωνίας το ραδιόφωνο Zenith και Digital Media Sponsor η Avant Garde. Υποστηρίζουν η ταβέρνα Παλιομούχταρος, τα Αγροτουριστικά καταλύματα Pentasino Traditional Houses, Το κονατζι του Φλοκκά, Garden Kamara και Charalambos Holiday Cottage.

Σας περιμένουμε 1η Οκτωβρίου 2022 στον Άγιο Θεόδωρο.

«Φέτος κερνάμε παραδοσιακά σ ένα ταξίδι Γεύσεων και Εμπειρίας»

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου.

 

Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας απαριθμεί πέραν των 500 μελών και δραστηριοποιείται σε 22 διαφορετικές κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας, ενώ μέσα από την πολυετή του δράση διατηρεί, προβάλλει και προωθεί την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας. Συμμετέχει σε εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό και σαν γνήσιος πρεσβευτής γαστρονομίας προωθεί τις γεύσεις και τα αρώματα του τόπου μας.

.

https://www.facebook.com/syllogosgynaikon.ypaithroularnakas/

https://www.facebook.com/festivalparadosiakiskoultouras/

 

 

Send this to a friend