Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Σπανός: “Εμείς δεν θίξαμε κανέναν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν θιχτεί”
Σπανός: “Εμείς δεν θίξαμε κανέναν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν θιχτεί”

Σπανός: “Εμείς δεν θίξαμε κανέναν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν θιχτεί”

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Χρίστος Σπανός, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα σπορ» και αναφέρθηκε στις επόμενες δράσεις του Συνδέσμου, στις μαζικές παραιτήσεις μελών του και όχι μόνο.

«Το Δ.Σ. πρόσφατα πήρε μια ισχυρή εντολή για συνδικαλιστική δράση. Προασπίζεται τα συμφέροντα των διαιτητών. Υπήρχε ένα απότέλεσμα που είναι αποδεκτό στις εκλογές. Έχουμε ανακοινώσει και στείλει τις θέσεις μας στην ΚΟΠ για να υπάρχει κατοχύρωση των διαιτητών. Αυτό το πλάνο βγήκε προς τα έξω, οφείλει η Ομοσπονδία να μας καλέσει σε διάλογο. Ο σκοπός είναι η βελτίωση της διαιτησίας», είπε.

Και συνέχισε: «Αυτό που επιδιώκετε είναι η καθολική κάθοδος ξένων διαιτητών που θα σημαίνει ταφόπλακα των Κύπριων διαιτητών. Είναι αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε. Σε συνεργασία με τον VAR θεωρούσαμε ότι θα είχε ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του ο Κύπριος διαιτητής και θα στηριζόταν. Θεωρούμε ότι η έλευση ξένων διαιτητών είναι τροχοπέδη για τον Κύπριο διαιτητή. Ναι μεν να έρθουν κάποιοι ξένοι όταν και εφόσον χρειάζεται για να δοθούν λύσει να γίνει. Σε ένα βαθμό είναι θεμιτό. Ξένοι διαιτητές έρχονται από τη δεκαετία του ’90»

Για τις μαζικές παραιτήσεις: «Ο Σύνδεσμος διαιτητών έχει γραφείο Τύπου και μπορεί να εκφράζει τις θέσεις του. Αν οι διαιτητές έχουν επιλέξει να δώσουν την παραίτησή τους από τον Σύνδεσμο για κάποιους λόγους που δεν είναι ένας αλλά 3-4, τότε είναι θεμιτή η απόφασή τους. Θα αξιολογηθεί σε κατοπινόν στάδιο η οποιαδήποτε παραίτηση. Εμείς δεν θίξαμε κανέναν με την ανακοίνωσή μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν θιχτεί, ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Έχουμε 400 τακτικά μέλη. Αν οποιοδήποτε μέλος νιώθει ότι ο Σύνδεσμος δεν τον εκπροσωπεί ή θέλει κάτι το διαφορετικό. Παραιτήσεις μελών είτε πρωτοκλασάτων ονομάτων δεν τους στερείται το δικαίωμα να σφυρούν, απλά το δικαίωμα να ψηφίζουν».

Send this to a friend