Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Του ‘φαγαν 89 χιλιάδες ευρώ κι έγιναν καπνός…
Του ‘φαγαν 89 χιλιάδες ευρώ κι έγιναν καπνός…

Του ‘φαγαν 89 χιλιάδες ευρώ κι έγιναν καπνός…

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πολύ ακριβά πλήρωσε την αφέλειά του 45χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Πείσθηκε από δύο επιτήδειους ότιμπορούσαν να πολλαπλασιάσουν τα χρήματά του με την χρήση ειδικών χημικών ουσιών και άσπρων κολλών, αλλά στο τέλος της ημέρας έπεσε θύμα απίστευτης απάτης, αφού οι δράστες τού άρπαξαν χρηματικό ποσό 89 χιλιάδων ευρώ κι «έγιναν καπνός».

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο 45χρονος στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, πριν από περίπου ένα μήναδύο άγνωστά του πρόσωπα, αφρικανικής καταγωγής, τον προσέγγισαν και του ανέφεραναρχικά πως θα τον έφερναν σε επαφή με τον Πρίγκιπα της Γκαμπόν, με το όνομα Χάρι, ο οποίος ενδιαφερόταν, δήθεν, να αγοράσει την κάβα που διέθετε ο παραπονούμενος στην κοινότητά του, έναντι του χρηματικού ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Έπειτα από αρκετές συναντήσεις που ακολούθησαν μεταξύ τους, οι ύποπτοι κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του 45χρονου, πείθοντάς τον ότι με την κατάλληλη χημική σύνθεση και με την χρήση ειδικών άσπρων κολλών, που είχαν το μέγεθος χαρτονομισμάτων, θα μπορούσαν να μετατρέψουν διάφορα χαρτονομίσματα ευρώ σε μεγαλύτερα ποσά.

Ως εκ τούτου, τον περασμένο Αύγουστο, σε μία από τις συναντήσεις που είχαν οι ύποπτοι με τον παραπονούμενο, ο τελευταίος πείσθηκε να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 89.000 ευρώ με την προοπτική τα λεφτά αυτά να πολλαπλασιαστούν με την χρήση των κατάλληλων χημικών ουσιών και των ειδικών κολλών.

Οι ύποπτοι, όμως, αφού τσέπωσαν τις 89 χιλιάδες, ανέφεραν στον 45χρονο ότι θα μετέβαιναν στη Λάρνακα για να προμηθευτούν, δήθεν, καινούργιες χημικές ουσίες για τον αποχρωματισμό των χαρτονομισμάτων. Έκτοτε, όμως, εξαφανίστηκαν. Η Αστυνομία, που διερευνά υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κλοπής με τέχνασμα, επεξεργάζεται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα στο μαγαζί του παραπονούμενου, όπου έλαβαν χώρα οι συναντήσεις, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι ταυτότητες των δραστών. «Έχουμε τα πρόσωπά τους, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα τα στοιχεία τους», μας ανέφερε αστυνομική πηγή.

Send this to a friend