Home ΛΑΡΝΑΚΑ Χριστούγεννα με νέα αγορά και Ζουχουρί!
Χριστούγεννα με νέα αγορά και Ζουχουρί!

Χριστούγεννα με νέα αγορά και Ζουχουρί!

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων ελπίζουν στο Δήμο Λάρνακας ότι η νέα δημοτική αγορά θα είναι έτοιμη για ν’ ανοίξει τις πύλες της στο κοινό. Ένα έργο που παρουσίασε πάμπολλα προβλήματα και τεράστιες καθυστερήσεις ως προς την κατασκευή του, ωστόσο βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο υλοποίησής του.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι ασκούνται πιέσεις στον εργολάβο που ανέλαβε να επιδιορθώσει τις (πολλές) κακοτεχνίες που είχαν παρατηρηθεί στο κτήριο από την προηγούμενη εταιρεία, ώστε αρχές Νοεμβρίου να παραδοθεί το ισόγειο στους καταστηματάρχες, προκειμένου να ετοιμάσουν τα υποστατικά τους. Παράλληλα, μέχρι τον Δεκέμβριο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες στους υπόλοιπους ορόφους. «Στόχος μας είναι μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων η νέα δημοτική αγορά να είναι έτοιμη για να υποδεχθεί το κοινό», πρόσθεσε ο κ.Βύρας.

Όσον αφορά το παρακείμενο οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι βασικές εργασίες αποκατάστασης και ανάπλασης του χώρου και τον Οκτώβριο θ’ αρχίσουν οι διαδικασίες παραλαβής του έργου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας, τέλη Οκτωβρίου αναμένεται και αυτό το έργο να παραδοθεί στη διάθεση του κοινού. Το έργο αφορά την αποκατάσταση των εσωτερικών όψεων του κτηριακού συγκροτήματος, τη διαμόρφωση της εσωτερικής πλατείας σε χώρο πρασίνου και αστικών δραστηριοτήτων καθώς και τη διαμόρφωση του ξενώνα, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις. «Τόσο η νέα δημοτική αγορά, όσο και η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί,πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της πόλης μας. Πρόκειται για δύο όμορφα έργα, τα οποία εκτιμούμε ότι θα προσελκύσουν αρκετό κόσμο στο κέντρο», σημείωσε ο Ανδρέας Βύρας.

Εγκαίνια

Στο μεταξύ, στις 17 Οκτωβρίου θα τελεστούν τα εγκαίνια της Α΄ φάσης των έργων ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας για διευκόλυνση ΑμεΑ. Ο Α. Βύρας είπε ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο δήμος της πόλης θα παρουσιάσει επίσημα τα υπόλοιπα δύο έργα υποδομής που προγραμματίζονται στο εμπορικό κέντρο της πόλης, τα οποία είναι η ενοποίηση των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής και η Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων για διευκόλυνση ατόμων με αναπηρίες.

Οι παράγκες

Σε μια άλλη εξέλιξη, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα κατεδαφιστούν και οι δύο τελευταίες τσίγκινες παράγκες που απέμειναν στον χώρο απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, αφού έχει επέλθει πλήρης συμφωνία με τους ιδιοκτήτες. Στον ίδιο χώρο προγραμματίζεται η δημιουργία ενός χώρου στάθμευσης χωρητικότητας 93 αυτοκινήτων. Ο κ.Βύρας είπε ότι ετοιμάζονται τα έγγραφα προσφορών και πως το πρώτο 15νθήμερο Οκτωβρίου αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές, με την προοπτική ο επιτυχών προσφοροδότης να είναι σε θέση να ξεκινήσει κατασκευαστικά έργα αρχές του 2023. Το κόστος του νέου χώρου στάθμευσης θα το επωμισθεί ο Δήμος Λάρνακας.

Send this to a friend