Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τελωνειακοί λειτουργοί στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, αποκάλυψαν το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό υποθέσεων, μ’ επιτήδειους να επιχειρούν να εξοικονομήσουν χρήματα αγοράζοντας προϊόντα – απομιμήσεις, τα οποία μεταφέρουν λαθραία μέσω των οδοφραγμάτων.

Ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρει ότι μόνο τον Αύγουστο οι τελωνειακοί λειτουργοί προχώρησαν σε πολλές κατασχέσεις αθλητικών παπουτσιών που ήταν απομιμήσεις, τα οποία αγοράστηκαν από τα κατεχόμενα.

Ο επικεφαλής του τελωνείου των Βάσεων Δεκέλειας, δήλωσε ότι από την στιγμή που το κόστος ζωής ολοένα και αυξάνεται, παράλληλα αυξάνονται και οι επιτήδειοι, όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι αναζητούν φθηνά ψώνια.

«Υπολογίζεται ότι η αξία της αγοράς παραποιημένων προϊόντων αποτελεί περίπου το 7% του ετήσιου παγκόσμιου εμπορίου. Περαιτέρω, επισήμανε ότι «Η παραποίηση προϊόντων δεν περιορίζεται μόνο σε είδη ρουχισμού και υπόδησης, αλλά καλύπτει μια τεράστια γκάμα προϊόντων, από ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ηλεκτρονικά είδη, τρόφιμα μέχρι και φαρμακευτικά προϊόντα, καπνό και πολλά άλλα.

Χωρίς νομική ρύθμιση, οι καταναλωτές κινδυνεύουν από μη ασφαλή και αναποτελεσματικά προϊόντα», κατέληξε.

 

Ο Δήμος Λάρνακας και το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας συμμετέχουν για 8η συνεχή χρονιά στην ετησία Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη, την περίοδο 23 δηλαδή από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με σλόγκαν #BeActive, οι δράσεις έχουν ως κύριους αποδέκτες όλους τους δημότες, οι οποίοι μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορες μορφές άθλησης.

Στη Λάρνακα θα πραγματοποιηθούν 13 συνολικά δράσεις με ένα μεγάλο αριθμό δημοτών.

 

Ο Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης Λάρνακας διοργανώνει σήμερα στις 7.30 το βράδυ μουσική εκδήλωση με σαξόφωνο, για την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου στον Κήπο της Οικίας Μαντοβάνη.

Η βραδιά τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκου Κούσιου.

 

 

Send this to a friend