Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Γαλάζια Κερύνεια» το όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας του ψευδοκράτους
«Γαλάζια Κερύνεια» το όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας του ψευδοκράτους

«Γαλάζια Κερύνεια» το όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας του ψευδοκράτους

Το «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το «υπουργείο δημοσίων έργων και συγκοινωνιών» και το «υπουργείο οικονομικών» για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση της «εθνικής αεροπορικής εταιρείας» στα κατεχόμενα. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της «κυβερνήσεως».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην απόφαση αναφέρεται ότι: το «υπουργικό συμβούλιο», υπό το φως των όσων αναφέρονται στην εισήγηση, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το «υπουργείο δημοσίων έργων και μεταφορών» και το «υπουργείο οικονομικών» να ξεκινήσουν τις απαραίτητες εργασίες για να εξασφαλίσουν τη δημιουργία μιας «εθνικής αεροπορικής εταιρείας», η οποία θα έχει μεγάλη συμβολή στην οικονομία του ψευδοκράτους, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και της εκπαίδευσης, και να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες του «πρωτοκόλλου» για να εξασφαλίσουν την υλοποίηση της απόφασης.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο “υπουργός συγκοινωνιών και δημόσιων έργων” Ερχάν Αρικλί ανακοίνωσε ότι το όνομα της υπό ίδρυση αεροπορικής εταιρίας των κατεχομένων θα είναι “Mavi Girne Havayolları” (Αερογραμμές Γαλάζιας Κερύνειας).

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «A Para», ο Αρικλί αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για τη λειτουργία του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, λέγοντας ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στο νέο «αεροδρόμιο» στις 29 Οκτωβρίου και ότι στις 15 Νοεμβρίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν  3 «σημαντικές πτήσεις», όπως είπε.

Ο Αρικλί, αναφερόμενος στα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου, είπε ότι «Στις 15 Νοεμβρίου, ίσως ο κύριος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν προσγειωθεί εκεί, ίσως ρωσικά αεροπλάνα να προσγειωθούν εκεί. Έχουμε φτάσει στις τελικές προετοιμασίες για την ίδρυση της δικής μας εθνικής αεροπορικής εταιρείας και περιμένουμε το αεροσκάφος της εταιρείας μας να προσγειωθεί στον διάδρομο προσγείωσης. Ελπίζω να συμβούν και τα τρία».

Αναφορικά με τη φημολογούμενη έναρξη πτήσεων προς τα κατεχόμενα από τη Ρωσία, ο Αρικλί ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για την προσγείωση του ρωσικού αεροσκάφους στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και πρόσθεσε ότι η πτήση από τη Μόσχα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Αρικλί ανάφερε ακόμα ότι οι προηγούμενες καλές σχέσεις μεταξύ της «νότιας Κύπρου», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, και της Ρωσίας επιβαρύνθηκαν μετά την άρση του εμπάργκο όπλων που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία και εξέφρασε την άποψη ότι η προσγείωση ρωσικών αεροσκαφών στην «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, θα περιέχει ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα.

Ο Αρικλί πρόσθεσε ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με δύο αεροπορικές εταιρείες από τη Ρωσία και επεσήμανε ότι με την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από τη Μόσχα, το επόμενο έτος θα είναι παραγωγικό όσον αφορά τον τουρισμό του ψευδοκράτους.

Αναφορικά με το καθεστώς του του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, ο Ερχάν Αρικλί είπε ότι μπορεί να ενταχθεί στο καθεστώς των εγχώριων αερογραμμών της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση για αυτό.

Σχετικά με τις προσπάθειες ίδρυσης «εθνικής» αεροπορικής εταιρείας, ο Αρικλί είπε ότι έχουν φτάσει σε ένα σημαντικό στάδιο και έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

«Το όνομα της νέας μας αεροπορικής εταιρείας θα είναι Μavi Girne Havayolları (Αερογραμμές Γαλάζιας Κερύνειας)», είπε και σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να προλάβουν τη 15η Νοεμβρίου και ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία αρνητική εξέλιξη. Συμπλήρωσε ότι αρχικώς η «αεροπορική εταιρία» θα έχει 5 αεροσκάφη και ότι στόχος τους είναι να την μεγαλώσουν πιο πολύ στο μέλλον. Ανακοίνωσε ότι η πρώτη πτήση θα έχει προορισμό την Τραπεζούντα.

Send this to a friend