Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στη δίνη της ακρίβειας (και) το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας
Στη δίνη της ακρίβειας (και) το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας

Στη δίνη της ακρίβειας (και) το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δύσκολοι καιροί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας, η λειτουργία του οποίου επηρεάζεται δυσμενώς από την οικονομική κρίση και την ακρίβεια. Το τελευταίο διάστημα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο υπεύθυνος Γιώργος Γερασίμου, έχουν μειωθεί δραστικά οι δωρητές του κοινωνικού παντοπωλείου.

Πρόκειται για τους ιδιώτες επαγγελματίες, οι οποίοι πρόσφεραν χρηματικά ποσά στο κοινωνικό παντοπωλείο για την αγορά ειδικών προμηθειών. «Μέχρι πέρσι το καλοκαίρι είχαμε γύρω στους δέκα δωρητές. Αυτή την στιγμή απέμειναν μόνο τρεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γερασίμου.

Η μείωση των δωρητών που βοηθούσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας προκύπτει σε μια εποχή που οι αιτήσεις οικογενειών, οι οποίες αποτείνονται στο παντοπωλείο για εξασφάλιση αγαθών πρώτης ανάγκης, ολοένα και αυξάνονται, λόγω της ασταμάτητης αύξησης των τιμών σε διάφορα προϊόντα.

Επί εβδομαδιαίας βάσης υποβάλλονται νέες αιτήσεις για εξασφάλιση κάρτας στο κοινωνικό παντοπωλείο, την ίδια ώρα που η ακρίβεια υποχρεώνει τους υπεύθυνους του παντοπωλείου να ξοδεύουν μεγαλύτερα ποσά για την αγορά προϊόντων.

Ο Γ. Γερασίμου ανέφερε ότι προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου προκαλεί, κυρίως, η αύξηση τιμών σε προϊόντα ξηρής τροφής, φέρνοντας ως παράδειγμα τα κοτόπουλα, η τιμή των οποίων, όπως είπε, έχει εκτοξευτεί το τελευταίο διάστημα.

Οι προμηθευτές

———————–   

Ένα άλλο, εξ’ ίσου σοβαρό, πρόβλημα που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν αυτό τον καιρό οι λειτουργοί του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας είναι το γεγονός ότι οι πλείστοι προμηθευτές έχουν μειώσει τις παραγγελίες προϊόντων από το εξωτερικό εξαιτίας της αύξησης των ναύλων και των τιμών των προϊόντων.

«Σαν κοινωνικό παντοπωλείο αγοράζουμε πλέον πολύ πιο ακριβά απ’ ότι παλαιότερα. Γενικά, το κόστος λειτουργίας του παντοπωλείου τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Παλαιότερα εξασφαλίζαμε κάποια αγαθά δωρεάν ή σε πολύ χαμηλές τιμές. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς, αφού οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Δεν μπορούμε πια να έχουμε στα ράφια μας μεγάλες ποσότητες συγκεκριμένων προϊόντων», συμπλήρωσε ο κ.Γερασίμου.

Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους γεωργούς από τη Δρομολαξιά, οι οποίοι, όπως ανέφερε, παρά τις δυσκολίες των καιρών συνεχίζουν να προμηθεύουν το παντοπωλείο με φθαρτά, καρπούζια και πεπόνια. Ευχαρίστησε, ακόμα, το γνωστό σουβλατζίδικο «Λάκης», στη Λάρνακα, το οποίο επί εβδομαδιαίας βάσης παραχωρεί δωρεάν στο κοινωνικό παντοπωλείο 20-30 κιλά κιμά.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας αναμένεται τους προσεχείς μήνες να μεταστεγαστεί στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης (πρώην κοινοτικό κέντρο).

Send this to a friend