Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κινδυνεύουν ζωές στο Μακάρειο φωνάζουν οι νοσηλευτές, διαμαρτυρία στη Βουλή
Κινδυνεύουν ζωές στο Μακάρειο φωνάζουν οι νοσηλευτές, διαμαρτυρία στη Βουλή

Κινδυνεύουν ζωές στο Μακάρειο φωνάζουν οι νοσηλευτές, διαμαρτυρία στη Βουλή

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή οι νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου. Αίτημά τους η επαρκής στελέχωση της Μονάδας και η επέκταση και ανακαίνισή της, προβλήματα που ταλανίζουν για πάνω από 10 χρόνια το Νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλουν, παρόλο που έχουν γίνει προσπάθειες επίλυσης και συζητήσεις, κι έχουν αποσταλεί επιστολές στη Διοίκηση, ανταπόκριση ουσίας δεν υπήρξε ποτέ. Κάνουν λόγο για σπασμωδικές κινήσεις στελέχωσης κάθε φορά που γίνεται μία εκδήλωση διαμαρτυρίας, αλλά η πρόσληψη των εν λόγω νοσηλευτών δεν είναι σε μόνιμη βάση.

Οι νοσηλευτές ζητούν στελέχωση της Μονάδας με 90 μόνιμους νοσηλευτές, για να είναι εφικτή η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας στα νεογνά, καθώς ο υπερπλυθησμός σε συνδυασμό με την υποστελέχωση σε προσωπικό, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των βρεφών που νοσηλεύονται.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε κάθε νοσηλευτή αναλογούν 6 νεογνά, με 4 εκ των οποίων να χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.

Σημειώνεται ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου νοσηλεύονται περίπου 1000 νεογνά ετησίως, ενώ κατά μέσο όρο γίνονται 45-50 εισαγωγές την ημέρα.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend