Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε χθες ποινή άμεσης φυλάκισης εννέα μηνών, σε άνδρα ηλικίας 65 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, αφού τον βρήκε ένοχο μετά από ακροαματική διαδικασία, σε 57 κατηγορίες που αφορούν κτηνοβασία, παράβαση του Νόμου που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων, δηλαδή ο κατηγορούμενος είχε προκαλέσει σε διαφορετικές ημερομηνίες ταλαιπωρία, τραυματισμό και φόβο σε ζώο και είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη ποινικού αδικήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν τους πρώτους μήνες του 2018.

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε  την 11η Νοεμβρίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σε υπόθεση που αφορά άνδρα ηλικίας 43 ετών, ο οποίος φέρεται να κτύπησε γυναίκα, ενώ αυτή κρατούσε στην αγκαλιά της το 11 μηνών βρέφος της, τον περασμένο Ιουλίο στην περιοχή του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου ο ύποπτος απάντησε «μη παραδοχή» στις δέκα κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή. Σημειώνεται ότι εκ των δέκα κατηγοριών οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Η χθεσινή διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και το Δικαστήριο διέταξε όπως μέχρι την επόμενη δικάσιμο, ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και θα πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό για να υπογράφει.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, για πέμπτη συνεχή χρονιά βραβεύεται ως Πράσινη Πόλη από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου. Ο Δήμος μας βραβεύτηκε για το έργο «Αποκατάσταση Αρχαίου Μνημείου και δημιουργία Πολυχώρου Δημιουργικότητας και Πολιτισμού στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον» για τη χρονιά 2021 και εντάχθηκε αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ).

Η Τελετή Απονομής και επίδοσης της σημαίας θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

Send this to a friend