Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αρικλί: Συνομιλούμε με ρωσική εταιρεία για «απευθείας πτήσεις»
Αρικλί: Συνομιλούμε με ρωσική εταιρεία για «απευθείας πτήσεις»

Αρικλί: Συνομιλούμε με ρωσική εταιρεία για «απευθείας πτήσεις»

Ο «υπουργός συγκοινωνιών και έργων» Ερχάν Αρικλί είπε σε δηλώσεις του ότι εδώ και ενάμιση μήνα διεξάγουν συνομιλίες με ρωσική εταιρεία για πραγματοποίηση «απευθείας πτήσεων» από την Ρωσία στα κατεχόμενα και πρόσθεσε ότι δεν ήταν καλό που η είδηση ήρθε στην επικαιρότητα, διότι οι Ελληνοκύπριοι θα προβούν σε ενέργειες να παρεμποδίσουν μια τέτοια εξέλιξη.

Όπως μεταδίδει η διαδικτυακή «Κίπρις Πόστασι» σε δηλώσεις του στο τουρκικό A Haber, ο κ. Αρικλί υποστήριξε πως «αν η Ρωσία θέλει να δώσει ένα μάθημα τόσο στην νότια Κύπρο όσο και στην Αμερική, η πιο ωραία απάντηση θα δοθεί μέσω της τδβκ» όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος – και εξέφρασε την άποψη ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν θα αναλάβει πρωτοβουλία σε αυτό το θέμα, σημειώνοντας ότι πιστεύουν στην δύναμη που έχει ο Έρντογαν.

Αναφερόμενος στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Αρικλί υποστήριξε ότι αυτή η απόφαση προκάλεσε ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ρωσία και στην «νότια Κύπρο», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Send this to a friend