Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου για το 2021 παρουσιάστηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή του
Το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου για το 2021 παρουσιάστηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή του

Το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου για το 2021 παρουσιάστηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή του

Το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου για το 2021, καθώς και όλη η συμβολή του τα τελευταία 50 χρόνια προς τους καρκινοπαθείς του τόπου και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα, παρουσιάστηκαν στην 50ή Ετήσια Γενική Συνέλευσή του, η οποία συγκλήθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύνδεσμος, το έργο που παρήγαγε για το 2021 αναλύεται σε 4.914 διανυκτερεύσεις για ενδονοσοκομειακή φροντίδα στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», 396 επισκέψεις στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, 47.086 εξυπηρετήσεις ασθενών για κατ’ οίκον νοσηλεία, 5.119 επισκέψεις από ψυχολόγους προς ασθενείς και τις οικογένειες τους, 7.401 εξυπηρετήσεις από κοινωνικούς λειτουργούς, 4.309 επισκέψεις για φυσικοθεραπεία, 1.885 επισκέψεις για αρωματοθεραπεία, καθώς και 1.086 μεταφορές ασθενών σε ογκολογικά κέντρα για θεραπείες.

«Για 50 χρόνια, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου αποτελεί σύμβολο φροντίδας, συμπαράστασης και φιλανθρωπίας για την κυπριακή κοινωνία. Μια ήρεμη δύναμη δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που διανύει το δύσκολο μονοπάτι που στρώνει μπροστά του η ασθένεια του καρκίνου», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ Αδάμος Αδάμου.

Ο Δρ Αδάμου σημείωσε ότι τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε η μερική λειτουργία του δεύτερου θαλάμου της «Αροδαφνούσας», όπως επίσης και το Ιατρείο Διαχείρισης Πόνου το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε εξωτερικούς ασθενείς. Παράλληλα, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος συνέχισε την περαιτέρω επένδυση για την ανάπτυξη των υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και φυσικοθεραπείας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε περισσότερα περιστατικά στο σπίτι των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου, αλλά και να εξυπηρετούν εξωτερικούς ασθενείς στην «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, στο «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό και στα επαρχιακά γραφεία του Συνδέσμου στις υπόλοιπες πόλεις.

Κλείνοντας, ο Δρ Αδάμου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλη την κυπριακή κοινωνία, εταιρείες και οργανισμούς που βρίσκονται δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και με τη στήριξή τους τον βοηθούν να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας τα τελευταία 50 χρόνια, σε χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο και μέλη των οικογενειών τους.

Send this to a friend