Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού σε σχολείο
Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού σε σχολείο

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού σε σχολείο

Επεισόδιο φέρεται να σημειώθηκε το πρωί σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Πάφου, μεταξύ μαθητών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός μαθητή.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Χριστόδουλος Δημητρίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως πληροφορήθηκαν το πρωί ότι σε Γυμνάσιο της επαρχίας Πάφου έγινε ξυλοδαρμός μαθητή από άλλο μαθητή, προσθέτοντας πως άμεσα η Ομοσπονδία επικοινώνησε με το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, το οποίο εξετάζει την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου και μετά από  πληροφόρηση από τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου, ένας μαθητής επιτέθηκε και χτύπησε συμμαθητή του.  Ως Ομοσπονδία είπε ο κ. Δημητρίου “εκφράζουμε τη συμπάθεια μας προς τον μαθητή”, που δέχθηκε την επίθεση και του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση, καλώντας παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας και την Αστυνομία να εξετάσουν την υπόθεση και οι υπαίτιοι του συμβάντος να τιμωρηθούν.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας και την Αστυνομία να λάβουν όλα τα μέτρα για να μην υπάρξουν ξανά ανάλογα περιστατικά, ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση τοποθέτηση φρουρού ασφαλείας για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών, γιατί, όπως εξήγησε, στα Γυμνάσια δεν υπάρχει. “Εμείς καταδικάζουμε οποιαδήποτε επεισόδια βίας μαθητών”, συμπλήρωσε.

 Ο Διευθυντής του Σχολείου Ρίνος Στεφανή σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως μετά το συμβάν, η σχολική μονάδα άρχισε τη διερεύνηση του επεισοδίου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενός εκ των δύο εμπλεκόμενων μαθητών “αιτία του καυγά φέρεται να είναι ένα σπρώξιμο”.

Η Διεύθυνση του σχολείου, πρόσθεσε ο κ. Στεφανή, λαμβάνει όλα τα μέτρα για αποτροπή παρόμοιων περιστατικών. Πρόσθεσε επίσης πως έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα άμεσης παρέμβασης και η υπεύθυνη τμήματος, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την εξεύρεση τρόπων ώστε να μην ξανασυμβούν ανάλογα επεισόδια.

Σημειώνεται πως ο μαθητής που φέρεται να δέχτηκε την επίθεση, φέρει ελαφρές εκδορές και μώλωπες και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Send this to a friend