Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου άνδρας ηλικίας 69 ετών, παραδέχθηκε την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, αφού τον Μάϊο είχε πυροβολήσει τον γιο του, ενώ βρίσκονταν στην οικία τους στα Πυργά της επαρχίας Λάρνακας.

Χθες ο 69χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου όπου έγινε τροποποίηση του κατηγορητηρίου και αφαιρέθηκε η κατηγορία της απόπειρας φόνου εκ προμελέτης.

Το Κακουργιοδικείο όρισε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής, ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.

 

Σημαντική διάκριση για τη Λάρνακα, η οποία συμπεριλήφθηκε στους τέσσερις φιναλίστ που επιλέχθηκαν μεταξύ 20 υποψήφιων προορισμών, για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας 2023.

Στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται, επίσης, ένας προορισμός από τη Σλοβενία, και δύο από την Ελλάδα τα Γρεβενά και τα Τρίκαλα. Οι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας είναι μια πρωτοβουλία της Ε.Ε. που υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόταση υποβλήθηκε από την  ΕΤΑΠ Λάρνακας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, κατόπιν εισήγησης του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Η ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή θα επιλέξει έναν νικητή, ο οποίος θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο του 2022.

 

Και να κλείσουμε με τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αθηένου προς τιμή της μνήμης του Πολιούχου Αγίου της Αγίου Φωκά, οι οποίες αρχίζουν σήμερα στις 6:00 το απόγευμα με Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με κυπριακά και παραδοσιακά τραγούδια. Την Πέμπτη το πρωί ημέρα της γιορτής του Αγίου, θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα. Το απόγευμα θα γίνει εσπερινός και περιφορά του Ιερού Λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αποσπάσματος από Εφέδρους Καταδρομείς και Προσκόπους. Κατά τη περιφορά θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Ομίλου «Ομόνοια» Αραδίππου.

Του Εσπερινού και της Περιφοράς θα προΐσταται ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, πλαισιωμένος από το Ιερατείο της Αθηένου.

 

 

 

 

Send this to a friend