Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γλυκά κάνναβης με dealers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλήγουν σε παιδιά
Γλυκά κάνναβης με dealers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλήγουν σε παιδιά

Γλυκά κάνναβης με dealers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλήγουν σε παιδιά

Τα γλυκά κάνναβης συσκευασμένα για να μοιάζουν με σακούλες Haribo και Skittles, πωλούνται και προωθούνται ευρέως σε κεντρικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το Tik Tok, σύμφωνα με το Sky News.

Χρήστης-αντιπρόσωπος στο Telegram, φαίνεται να διαφημίζει μεγάλο αριθμό γλυκών κάνναβης σε σακούλες με έντονα χρώματα με ψεύτικη επωνυμία.

Η βρετανική αστυνομία προειδοποιεί ότι η ψεύτικη συσκευασία των ναρκωτικών τα κάνει ελκυστικά για τα παιδιά. Τουλάχιστον έξι παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού έφαγαν γλυκά κάνναβης, με ένα μόλις οκτώ ετών.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι τα ναρκωτικά χρησιμοποιούνται για να παρασύρουν παιδιά στη διακίνηση ναρκωτικών μέσω ενός συστήματος που είναι γνωστό ως county lines, με τις αστυνομικές δυνάμεις στην ανατολική Αγγλία να αναφέρουν ότι το ένα τρίτο των ατόμων που συνελήφθησαν σε σχέση με γλυκά κάνναβης είναι κάτω των 18 ετών.

Τα γλυκά κάνναβης προωθούνται και πωλούνται τακτικά μαζί με ναρκωτικά κατηγορίας Α, όπως ηρωίνη, κοκαΐνη και LSD, καθώς και μεγάλες ποσότητες μαριχουάνας.

Το Sky News διαπίστωσε ότι οι αντιπρόσωποι λειτουργούν ανοιχτά και στους πέντε πιο δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης του Ηνωμένου Βασιλείου: Facebook, Instagram, TikTok, Twitter και Snapchat. Χρησιμοποιούν επίσης τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων Whatsapp και Telegram, με αυτή τη δεύτερη εφαρμογή να φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για τους αντιπροσώπους για την παροχή τιμών και την έναρξη των πωλήσεων.

Η ιστορία ήρθε στο φως αφού ένας έμπορος πρόσθεσε έναν δημοσιογράφο του Sky News στο Instagram σε έναν λογαριασμό που πωλούσε γλυκά κάνναβης.

Τα γλυκά είναι γνωστά ως “gummies” και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με τις γνωστές επωνυμίες που αναφέρονται σε ορισμένες από τις συσκευασίες.

Ενώ ορισμένα προϊόντα που χρησιμοποιούν CBD, μια χημική ουσία που βρίσκεται στην κάνναβη, πωλούνται επί του παρόντος σε καταστήματα σε όλη τη χώρα, αυτά τα γλυκά είναι παράνομα και περιέχουν υψηλά επίπεδα THC – η οποία είναι η χημική ουσία που δίνει στον χρήστη την αίσθηση της ναρκωτικής ευφορίας.

Πολλά φαίνεται να έχουν μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Καλιφόρνια, όπου οι νόμοι για τη μαριχουάνα είναι διαφορετικοί.

Αλλά μερικά φαίνονται επίσης να είναι σπιτικά.

Οι παραγγελίες χύμα ενθαρρύνονται, με τους αντιπροσώπους να προσφέρουν εκπτώσεις σε μεγαλύτερες παραγγελίες τόσο κολλωδών γλυκών όσο και σκληρότερων ναρκωτικών.

Η αναζήτηση στο Telegram μόνο για τη λέξη “gummies” εμφανίζει πολλές ομάδες όπου τα γλυκά μπορούν να αγοραστούν για μόλις 5 £. Μία ομάδα έχει 62.000 συνδρομητές, ενώ δύο άλλες έχουν σχεδόν 30.000 και 16.000 συνδρομητές η καθεμία.

Η πληκτρολόγηση της λέξης ” edibles” στην αγορά του Facebook στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν αντικείμενα που περιείχαν ναρκωτικά. Περίπου το ένα τρίτο από τα πρώτα 40 αποτελέσματα διαφημίζουν ότι περιέχουν κάνναβη.

Όσοι αναζητούσαν “gummies uk” στο TikTok εμφανίστηκαν αποτελέσματα που έδειχναν κυρίως νόμιμα γλυκά, αλλά η εφαρμογή προσφέρει προτάσεις που κατευθύνουν τους χρήστες στα γλυκά που προσφέρουν οι αντιπρόσωποι.

Αυτές οι προτάσεις περιλαμβάνουν την αναζήτηση “πώς να αποκτήσετε ediblegummies uk” και “telegrampluguk” και “gummies με htc uk” (το htc είναι μια ορθογραφική παραλλαγή του THC).

Ένα δίκτυο εμπόρων φαίνεται να λειτουργεί σε ορισμένους από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, στο Instagram, κοιτάζοντας τους λογαριασμούς που ακολουθούν ή ακολουθούνται από έναν πωλητή, σας οδηγεί να ανακαλύψετε περισσότερους πωλητές.

Τα γλυκά κάνναβης αποτελούν πρόβλημα για τις αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχεδόν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία είχαν πρόβλημα με τα γλυκά στην περιοχή τους, με το 80% να εκδίδουν δήλωση ή να το επιβεβαιώνουν στο Sky News.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend