Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο με θύμα νεαρό Βρετανό στρατιωτικό που υπηρετεί στις Βρετανικές Βάσεις. Σύμφωνα μ’ ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου των Βρετανικών Βάσεων, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ο στρατιωτικός ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο δρόμο Λάρνακας-Αμμοχώστου, πλησίον του Αστυνομικού Σταθμού Δεκέλειας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, με αποτέλεσμα να κτυπήσει βίαια σε παρακείμενο παγκέτο.

Σύμφωνα πάντα με τις Βρετανικές Βάσεις, στο δυστύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα. Οι Αρχές των Βρετανικών Βάσεων έχουν ήδη αρχίσει έρευνες για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, ενώ έχει ενημερωθεί η οικογένειά του θύματος που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα ενδεχόμενο που διερευνάται είναι η αιτία του δυστυχήματος να οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα. Το όνομα του στρατιωτικού δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

 

Κατηγορίες που αφορούν ρατσισμό και ξενοφοβία προστέθηκαν στο κατηγορητήριο της υπόθεσης με κατηγορούμενη 55χρονη Ουκρανή, η οποία τον περασμένο Αύγουστο είχε απειλήσει με μαχαίρι ομάδα Ρώσων υπηκόων, οι οποίοι γιόρταζαν την εθνική επέτειο της σημαίας της χώρας τους στη Λάρνακα.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης τροποποιήθηκε, αφού αρχικά συμπεριλάμβανε εφτά κατηγορίες που αφορούσαν κοινή επίθεση, μεταφορά μάχαιρας εκτός κατοικίας, μέθη, πρόκληση ανησυχίας, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου και συμπεριφορά που διασάλευε την ειρήνη.

Το κατηγορητήριο επιδόθηκε χθες στην υπεράσπιση της 55χρονης μαζί με το μαρτυρικό υλικό, προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη για απάντηση στις κατηγορίες, αλλά δόθηκε αναβολή για τις 5 Οκτωβρίου, οπόταν η κατηγορούμενη θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η 55χρονη υπέγραψε εγγύηση 2000 ευρώ για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

 

Και τέλος η Παιδική Εξοχή Λάρνακας, πραγματοποιεί αύριο στις 9.00 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας τη συναυλία «Τα τραγούδια των άλλων που αγάπησα» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

 

 

 

 

Send this to a friend