Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Άδειο και αναξιοποίητο» το Κέντρο Υγείας Αθηένου
«Άδειο και αναξιοποίητο» το Κέντρο Υγείας Αθηένου

«Άδειο και αναξιοποίητο» το Κέντρο Υγείας Αθηένου
ΓΡΑΦΕΙo ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σκάνδαλο κακοδιαχείρισης χαρακτηρίζει την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αθηένου η τοπική επιτροπή του ΑΚΕΛ. Μετά την πρόσφατη συζήτηση του θέματος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου ο ακριτικός δήμος ζήτησε από τον Οργανισμό Κυβερνητικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) την στελέχωση του κέντρου με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων για εξυπηρέτηση των κατοίκων Αθηένου και των γύρω κοινοτήτων, το ΑΚΕΛ Αθηένου εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι δύο χρόνια μετά την παράδοσή του, το κέντρο εξακολουθεί να παραμένει άδειο και αναξιοποίητο.

«Η κυβέρνηση με δική της απόφαση έχει ξοδέψει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του φορολογούμενου πολίτη για μια υποδομή που θα έπρεπε να ήταν στελεχωμένη από την πρώτη μέρα.


Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν δύο χρόνια μετά, η κυβέρνηση ακόμα προσπαθεί με υποσχέσεις, κωλυσιεργίες και τεχνοκρατικά τεχνάσματα να καλύψει την ανεπάρκειά της», τονίζει με καυστικό τρόπο το ΑΚΕΛ Αθηένου.

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της τελευταίας (15/9) συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας κατά τη συζήτηση του πιο πάνω θέματος και ειδικά την τοποθέτηση του εκπροσώπου του  ΟΚΥπΥ Χαράλαμπου Χαριλάου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του οργανισμού κατά πόσο θα υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός εξυπηρετούμενων από τις διάφορες ειδικότητες γιατρών σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα του δήμου για στελέχωση του κέντρου υγείας, η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Αθηένου υπογραμμίζει ότι η δήλωση αυτή σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του φορολογούμενου πολίτη.

Υπενθυμίζει, δε, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έγιναν πολλές συσκέψεις με οργανωμένα σύνολα και φορείς της Αθηένου, παρουσία βουλευτών, υπουργών και αρμόδιων λειτουργών, κατά τις οποίες εκφράστηκε η επιτακτική ανάγκη για άμεση λειτουργία του τοπικού κέντρου υγείας με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

«Επανειλημμένα τα οργανωμένα σύνολα έχουν δώσει πολλές εισηγήσεις για τη λειτουργία του κέντρου, αλλά έλαβαν κενές υποσχέσεις», σημειώνει το ΑΚΕΛ Αθηένου.

Θυμίζουμε, ότι κατά την τελευταία συνεδρία της επιτροπής Υγείας για το θέμα, ο ΟΚΥπΥ ανακοίνωσε ότι προτού παρθεί απόφαση για στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου, θα ληφθεί η άποψη των πολιτών της Αθηένου και των γύρω περιοχών με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου…

Καταλήγοντας, η τοπική επιτροπή του ΑΚΕΛ καλεί τη Βουλή να ελέγξει και να αποδώσει ευθύνες, ως οφείλει, για τη μέχρι σήμερα αποτυχία, όπως την χαρακτηρίζει, της τωρινής κυβέρνησης να διαχειριστεί το Κέντρο Υγείας Αθηένου, καλώντας παράλληλα το κράτος να επιδείξει, επιτέλους, πολιτική βούληση για να τροχιοδρομηθούν το συντομότερο όλες οι σωστές διαδικασίες για αξιοποίηση του υπό αναφορά κέντρου προς το καλώς νοούμενο συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη.

 

Πράματα και θαύματα

——————————-

Στο μεταξύ, μ’ επιστολή του, ημερομηνίας 19 Σεπτεμβρίου 2022, ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, ο οποίος ενέγραψε το θέμα στη Βουλή, καταγγέλλει ότι τα ιατρεία στο Κέντρο Υγείας Αθηένου παραμένουν κενά, εκτός από το Οδοντιατρικό Κέντρο, για το οποίο ναι μεν αγοράστηκε εξοπλισμός, αλλά ακόμα δεν διαθέτει οδοντίατρο.

Αναφέρει, ακόμα, ότι με την ανέγερση του κέντρου υπήρχε κυβερνητική γιατρός, η οποία όμως αφού συμπλήρωσε τον αριθμό των 2.500 ασθενών που γράφτηκαν στο όνομά της ως προσωπικός γιατρός αυτών, ακολούθως ιδιώτευσε…

Send this to a friend