Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Νέα Σαλαμίνα: “Η ΑΕΚ αρνήθηκε να προχωρήσουμε σε κοινή δήλωση και δεν μας δόθηακν τα CCTV”
Νέα Σαλαμίνα: “Η ΑΕΚ αρνήθηκε να προχωρήσουμε σε κοινή δήλωση και δεν μας δόθηακν τα CCTV”

Νέα Σαλαμίνα: “Η ΑΕΚ αρνήθηκε να προχωρήσουμε σε κοινή δήλωση και δεν μας δόθηακν τα CCTV”

Ανακοίνωση Νέας Σαλαμίνας για τα επεισόδια με την ΑΕΚ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ τηρώντας υπεύθυνη και συνετή στάση, απέφυγε να τοποθετηθεί για τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν χώρα εντός και εκτός γηπέδου στον αγώνα με την ΑΕΚ Λάρνακας, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου. Φαίνεται ότι αυτή η υπεύθυνη στάση θεωρήθηκε από κάποιους ως αδυναμία και γίναμε μάρτυρες παραποίησης της αλήθειας.

Το ΔΣ από επιλογή ανέμενε να τοποθετηθεί για τους εξής λόγους:

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε την ένταση, την τόνωση του κλίματος και φανατισμό. Κρίναμε ότι θα έπρεπε να συλλέξουμε πληροφορίες, να τις μελετήσουμε και να τοποθετηθούμε χωρίς συναισθηματισμούς και μακριά από εντάσεις.

Λόγω της έντονης αδικίας που ένιωθε ο κόσμος μας για την άνιση αντιμετώπιση που τύχαμε, πιθανόν να δημιουργείτο περαιτέρω ένταση, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε, ιδιαίτερα εξαιτίας και του αγώνα που ακολουθούσε με Απόλλωνα.

Με τη δήλωση μας αυτή, θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμα μια φορά, χωρίς να αναιρούμε αυτά που δηλώσαμε εξαρχής, πως δυστυχώς οι οπαδοί της ομάδας μας δέχτηκαν αναίτιο, ανελέητο και θρασύδειλο πετροβολισμό από τους αντίπαλους οπαδούς οι οποίοι έστησαν ενέδρα κατά τη διάρκεια προσέλευσης των οπαδών μας  προς το γήπεδο, κάτι που διαφάνηκε και από αρκετά βίντεο που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα.

Δυστυχώς, μετά το πιο πάνω συμβάν ακολούθησε ρίψη χημικών προς το μέρος των οπαδών μας, κάτι που σε συνδυασμό με τον πετροβολισμό που δέχτηκαν, ακόμα και μικρά παιδιά που κινούνταν προς την είσοδο του γηπέδου, οδήγησαν μεγάλη αναταραχή που συνοδεύτηκε από τραυματισμούς (έγινε μεταφορά οπαδών μας στο νοσοκομείο) και δημιουργήθηκαν αναπνευστικά προβλήματα σε αρκετούς. Ως εκ τούτου, ορισμένοι οπαδοί μας αποχώρησαν από το γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα.  Ένταση υπήρξε και μετά το τέλος του αγώνα, αφού αντί να γίνουν προληπτικές ενέργειες για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, δυστυχώς γίναμε μάρτυρες επανάληψης των πιο πάνω γεγονότων. Είναι άξιο απορίας πως είναι δυνατόν 30 οπαδοί της ΑΕΚ ανενόχλητοι να βρέθηκαν έξω από την κερκίδα που θα μας φιλοξενούσε «υποδεχόμενοι» τους οπαδούς μας.

Πέραν των όσων έγιναν εξωτερικά του γηπέδου, δυστυχώς λυπηρά περιστατικά παρακολουθήσαμε και από οπαδούς στις κερκίδες του ΑΕΚ Αρένα, αφού μερίδα οπαδών φώναζε ρατσιστικά και προσβλητικά συνθήματα εναντίον των προσφύγων οπαδών της ομάδας μας και ακόμα συγκεκριμένος οπαδός χαιρετούσε ναζιστικά, κάτι που οδήγησε ξανά σε ένταση μεταξύ των οπαδών.

Ξεκαθαρίζουμε πως θεωρούμε η πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ Λάρνακας είναι κόσμος σοβαρός, μυαλωμένος και στηρίζει μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια την ομάδα του και δηλώνουμε σιγουριά ότι καταδικάζει και δεν ενστερνίζεται τέτοιες αήθεις ενέργειες και συμπεριφορές. Εμείς με τη σειρά μας εκφράζουμε την εκτίμηση μας σε αυτό τον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα απομονώσει αυτούς που εκφράζουν αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές.

Το ΔΣ του Σωματείου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν και ζητά να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει. Η αποσιώπηση τέτοιων γεγονότων δεν είναι αποδεκτή και αν δεν υπάρξουν αποτελέσματα το χαρακτηρίζουμε ως σκάνδαλο. Αν αποδειχθεί ότι οποιοσδήποτε από το δικό μας οικοδόμημα κατέφυγε σε πράξεις που ξεπερνούν τα όρια εκφράζουμε ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ και τη μη ανοχή μας.

Θα περιμέναμε την επίσημη ΑΕΚ Λάρνακας να καταδικάσει απερίφραστα τα όσα έγιναν, αλλά αντί αυτού, παρατηρήσαμε πως προσέφερε αναίτια κάλυψη στα πιο πάνω περιστατικά και μάλιστα κάλεσε την επίσημη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ να ανακαλέσει τις καταγγελίες της, κάτι που μας λύπησε ιδιαίτερα.  Περιμέναμε πως η επίσημη ΑΕΚ θα ήταν σύμμαχος μας στην προσπάθεια καταδίκης τέτοιων συμπεριφορών από μερίδα οπαδών της, αλλά παρά τη δημόσια δήλωση εκ μέρους της πως το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ήταν στη διάθεση τόσο της Αστυνομίας, όσο και της επίσημης Νέας Σαλαμίνας και παρά το γεγονός ότι το Σωματείο μας επίσημα ζήτησε τρεις φορές το CCTV, δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Ταυτόχρονα, παρά του γεγονότος πως την επόμενη μέρα, η επίσημη ΑΕΚ επικοινώνησε με το Σωματείο μας και υπήρξε συζήτηση για το τι είχε προηγηθεί τη μέρα του αγώνα και συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε κοινή ανακοίνωση καταδίκης των πιο πάνω, στέλνοντας έτσι μήνυμα ενότητας, καλής φιλίας και προτροπής προς όλους / ες να θεωρήσουν τα γεγονότα ως μεμονωμένα χωρίς να δώσουν συνέχεια, την τελευταία στιγμή η ΑΕΚ αρνήθηκε να προχωρήσουμε σε κοινή δήλωση.

Ο λόγος που το Σωματείο μας προβαίνει σήμερα σε ανακοίνωση για τα συγκεκριμένα γεγονότα, είναι πως σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε την εξίσωση των οπαδών της ομάδας μας είτε με αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, είτε με αυτούς που τις ανέχονται και τις καλύπτουν. Δεν αποδεχόμαστε τις δηλώσεις ή δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν τις ανήθικες ενέδρες και επιθέσεις που δέχθηκαν οι οπαδοί μας ως «συμπλοκές» ή ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πρέπει επιτέλους να έχουμε το σθένος να καταδικάζουμε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις χωρίς «ναι μεν, αλλά».

Καλούμε τον μεγάλο κόσμο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ να συνεχίσει να στέκεται δίπλα από την ομάδα μας, καθώς η στήριξη του είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Ο κάθε Σαλαμιναίος και η κάθε Σαλαμιναία να είναι σίγουροι/ες ότι το ΔΣ θα συνεχίσει να περιφρουρεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Σωματείου μας και δε θα επιτρέψουμε σε εξωγενείς παράγοντες και απαράδεκτες συμπεριφορές να καταστρέψουν τη δυναμική που ανέπτυξε η ομάδα μας. Καλούμε επίσης τον κόσμο μας να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε τέτοιες συμπεριφορές και να συνεχίσει είναι δίπλα στο Σωματείο με αθλητοπρέπεια και κόσμια συμπεριφορά, όπως κάνει από τη μέρα της ίδρυσης του.

Τέλος, δηλώνουμε με καμάρι την Βαρωσιώτικη καταγωγή μας και είμαστε περήφανοι που ο προσφυγικός κόσμος μέσα από τους συνοικισμούς κατάφερε να κρατήσει τη σημαία του Σωματείου μας ψηλά!

Ζήτω η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ. Ζήτω η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ».

Send this to a friend