Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε διάσωση δύτη προχώρησε χθες το πρωί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, στην θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου «ΖΗΝΟΒΙΑ».

Συγκεκριμένα 44χρονος δύτης, ο οποίος συνοδευόταν από εκπαιδευτή και ήταν μέλος πενταμελούς ομάδας δυτών, πραγματοποίησε κατάδυση σε βάθος 28 μέτρων.

Όταν αναδύθηκε έχασε τις αισθήσεις του. Του δόθηκε οξυγόνο και νερό και ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), το οποίο, κινητοποίησε άμεσα ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, παραλαμβάνοντας τον δύτη.

Ο ασθενής διεκομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για νοσηλεία σε υπερβαρικό θάλαμο, καθότι παρουσίασε συμπτώματα της «νόσου των δυτών». Ο δύτης είναι καλά στην υγεία του και σήμερα   αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

 

Περνάμε στο Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 30 μηνών, σε άντρα ηλικίας 54 ετών, αφού τον βρήκε ένοχο, σε σχέση με υπόθεση που αφορούσε κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

 

Τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Υπουργό Εργασίας Κυριάκο Κούσιο.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε ότι σήμερα λοιπόν εγκαινιάζουμε ακόμα ένα στολίδι για την πόλη μας και σήμερα παραδίδουμε και επίσημα τον Πολυδύναμο Πολυχώρο σε αυτούς που ανήκει, στον κόσμο της Λάρνακας και τους επισκέπτες της. Το όραμα για την πόλη της Λάρνακας υλοποιείται. Γίνεται σχέδιο. Γίνεται πράξη και σύντομα θα είναι και πραγματικότητα Γιατί ναι, η Λάρνακα αλλάζει.

 

Τα εγκαίνια του Κέντρου Αξιολόγησης Αναπηρίας Λάρνακας, πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Υπουργό Εργασίας. Ένα πρωτοποριακό έργο υποδομής και υπηρεσιών, για την αποκεντρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρίες των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Την Κυριακή το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ στη Μελίνη, το οποίο διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Μελίνης  και οργανωμένα σύνολα.

 

Και τέλς το 4ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων,  θα πραγματοποιηθεί στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στην Αθηένου. Θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 11το βράδυ. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή.

 

 

Send this to a friend