Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Στις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για άνω των 12 ετών
Στις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για άνω των 12 ετών

Στις 19 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για άνω των 12 ετών

Άναψε πράσινο φως το υπουργικό συμβούλιο για χορήγηση ενισχυτικών δόσεων με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στο υπουργείο υγείας για εφαρμογή του εμβολιαστικού του πλάνου. 

Με βάση την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, τρίτη ενισχυτική δόση θα μπορούν να λάβουν όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε μηνών από την λήψη της δεύτερης δόσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νοείται ότι η ισχύς του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού δεν θα επηρεάζεται σε περίπτωση μη λήψης ενισχυτικής τρίτης δόσης.

Ενώ τέταρτη δόση ενισχυτική δόση θα μπορούν να λάβουν όλοι οι άνω των 30 ετών, διαμένοντες και εργαζόμενοι σε στέγες ευγηρίας και κλειστές δομές ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγελματίες υγείας,  έγκυες καθώς και άτομα άνω των 12 ετών που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Υπό την προϋπόθεση ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέΓΙΑ ντε μηνών από την λήψη της 3ης ενισχυτικής δόσης. Και για αυτές τις κατηγορίες η ισχύς του SafePass δεν θα επηρεάζεται σε περίπτωση μη λήψης της τέταρτης ενισχυτικής δόσης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμβολιασμοί αναμένεται να αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα στα κέντρα υγείας που θα ανακοινώσει το αρμόδιο υπουργείο.

Και ενώ στην Ελλάδα, οι εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, άρχισαν σήμερα, ο εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό με την υπό – παραλλαγή Κένταυρος. Παραλλαγή που ανήκει στην οικογένεια της Όμικρον και είχε πρώτο εμφανιστεί στην Ινδία. Ανάμεσα στις χώρες που έχει εντοπιστεί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Γερμανία.
Πηγή: alphanews

Send this to a friend