Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

H πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δύο ενήλικες πράσινες χελώνες, ο Δαμιανός και ο Κωστής, που είχαν βρεθεί τραυματισμένες στην θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού πριν 3 μήνες, απελευθερώθηκαν χθες από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, στο Ερευνητικό Κέντρο Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας Κύπρου, στο Μενεού, αφού ολοκληρώθηκε η θεραπεία τους.

Στην απελευθέρωση συμμετείχαν άτομα και εκπρόσωποι οργανισμών οι οποίοι ασχολούνται με υποβρύχιες δραστηριότητες.

Το έργο «Πανδώτειρα», στο πλαίσιο του οποίου έγινε η απελευθέρωση ασχολείται με τη διαχείριση του δικτύου Natura 2000 και στοχεύει στο να καταστεί το δίκτυο πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό και βιώσιμο.

 

Στην οικονομική διαφορά μεταξύ Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και μελετητή σκοντάφτει η προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων που θεωρούνται αναγκαία για «θωράκιση» των ευπαθών περιοχών Καμάρων και Βεργίνας, στους Δήμους Λάρνακας και Αραδίππου.

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014, οι συγκεκριμένες περιοχές εξακολουθούν να παραμένουν εκτεθειμένες στα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο κίνδυνος για νέες καταστροφές εν’ όψει του επερχόμενου χειμώνα είναι υπαρκτός.

Όπως πληροφορούμαστε, ο μελετητής ήδη έχει παραδώσει τα κατασκευαστικά σχέδια για την περιοχή των Καμάρων, ωστόσο όσον αφορά τις οικιστικές περιοχές Βεργίνας, δεν έχουν ετοιμαστεί σχέδια, αφού ο μελετητής φαίνεται να ζητά ένα επιπρόσθετο χρηματικό ποσό για τα σχέδια αυτά.

Αντίθετη είναι η θέση της επαρχιακής διοίκησης, που υποστηρίζει πως ο μελετητής είχε υποχρέωση, με βάση τη σύμβαση, να τα είχε ετοιμάσει.

Θέση του μελετητή είναι ότι η σύμβαση προνοούσε κατασκευαστικά σχέδια μόνο για τις περιοχές που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες του 2014 και ότι τα σχέδια που έχουν ήδη ετοιμαστεί καλύπτουν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα τελέσει σήμερα στις 7.00 το βράδυ, τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων του Έργου επί της Λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα.

 

Send this to a friend