Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 στην Αθηένου «Καλύτερες Συνδέσεις – Better Connections»
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 στην Αθηένου «Καλύτερες Συνδέσεις – Better Connections»

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 στην Αθηένου «Καλύτερες Συνδέσεις – Better Connections»

Σε συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» υπό το μήνυμα «Καλύτερες Συνδέσεις», χρησιμοποιώντας το ποδήλατο ή περπατώντας, καλεί τους δημότες του ο Δήμος Αθηένου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως «η εκστρατεία προωθεί την αλλαγή συμπεριφοράς προς όφελος της ενεργητικής κινητικότητας (περπάτημα και ποδηλασία), των δημόσιων μεταφορών και άλλων ”καθαρών”, ”έξυπνων” και αποτελεσματικών λύσεων στις μεταφορές».

«Σκοπός των δράσεων που θα υλοποιηθούν το διάστημα 16 ως 22 Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους», προστίθεται.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Αθηένου, σε συνεργασία με το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Αθηένου, έχει προχωρήσει στη διαμόρφωση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στον χώρο της αυλής του Νηπιαγωγείου για εκπαίδευση των παιδιών στη σωστή κυκλοφοριακή διακίνηση με ποδήλατο, το οποίο θα εγκαινιαστεί σύντομα.

Όπως αναφέρεται, ο Δήμαρχος Αθηενου Κυριάκος Καρεκλάς, «δίνοντας το καλό παράδειγμα και στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής προτροπής του Δήμου προς τους δημότες, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας θα μεταβαίνει από και προς το γραφείο του στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο με τα πόδια».

Send this to a friend