Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Συναγερμός για καραβάνι χιλιάδων μεταναστών από Τουρκία προς Ελλάδα- Ευρώπη
Συναγερμός για καραβάνι χιλιάδων μεταναστών από Τουρκία προς Ελλάδα- Ευρώπη

Συναγερμός για καραβάνι χιλιάδων μεταναστών από Τουρκία προς Ελλάδα- Ευρώπη

Αυτοκινητοπομπή που σκοπό έχει τη μεταφορά προσφύγων από τη Συρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση οργανώνεται από ομάδα Σύρων, στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αν και το όλο εγχείρημα βρίσκεται στον σχεδιασμό οι διοργανωτές αναφέρουν ότι αυτός αναπτύσσεται μέσω ενός καναλιού που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα Telegram, πριν από έξι ημέρες και το παρακολουθούν σχεδόν 70.000 άτομα. Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να φέρει υπνόσακους, σκηνές, σωσίβια, νερό, κονσέρβες και κουτιά πρώτων βοηθειών.

Ανώνυμος διοργανωτής, απέφυγε να αποκαλύψει το χρόνο που αυτό το ιδιότυπο καραβάνι θα ξεκινήσει, υποστηρίζοντας ότι θα ανακοινωθεί όταν έρθει η ώρα της αναχώρησης.

Οι διοργανωτές δήλωσαν στο AFP, ότι η συνοδεία θα χωριστεί σε ομάδες των 50 ατόμων, με επικεφαλής τον καθοδηγητή .

Πολλοί Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία φοβούνται ότι θα επιστραφούν στη χώρα τους, ειδικά μετά την πρόσφατη αλλαγή στη θέση της Τουρκίας για τη Δαμασκό. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ετοιμάζεται να επιστρέψει ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες σε εθελοντική βάση.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες κατευθύνθηκαν στα χερσαία σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αφού ο Ερντογάν απείλησε να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα με την Ευρώπη.

Πηγή: ΕΡΤ

Send this to a friend