Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στην πόλη της Λάρνακας θα στεγαστεί το νεοσύστατο περιφερειακό  γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το οποίο θα λειτουργήσει στην Κύπρο. 

Ο Δήμος Λάρνακας έκανε αποδεκτή την σχετική πρόταση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και ήδη βρίσκεται στο ψάξιμο για τον κατάλληλο χώρο που θα φιλοξενήσει το παράρτημα του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται δύο χώροι. Το γεγονός, πάντως, ότι η Λάρνακα θα στεγάσει το νεοσύστατο γραφείο του ΠΟΥ, αυτό εκτιμάται ότι θα διανοίξει καινούργιες προοπτικές στην πόλη μας ως περιφερειακό κέντρο σε διάφορους τομείς.

Η απόφαση για λειτουργία του συγκεκριμένου γραφείου ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το Υπουργείο Υγείας.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργείου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, δήλωσε ότι το γραφείο του ΠΟΥ θα βρίσκεται αποκλειστικά στην Κύπρο και θα καλύπτει τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Είπε, επίσης, ότι θα απαρτίζεται από Κύπριους εμπειρογνώμονες καθώς και από εξωτερικό εμπειρογνώμονα του ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι η Κύπρος επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το παράρτημα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης.

Ανέφερε, ακόμα, ότι το γραφείο στην Κύπρο θα ασχοληθεί, κυρίως, με τα λοιμώδη νοσήματα και προανήγγειλε την υπογραφή σχετικής συμφωνίας από τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα και τον  Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη.

 

Και να κλείσουμε με το μεγαλύτερο διεθνές Φεστιβάλ Χορού Ζορπάς που αρχίζει σήμερα στη Λάρνακα και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και έχει την στήριξη του Δήμου Λάρνακας.

 

 

 

Send this to a friend