Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ Σχολή προπονητών και διαιτητών και 11ο Προπονητικό Κάμπ στο Καράτε στις 26-28 Αυγούστου
Σχολή προπονητών και διαιτητών και 11ο Προπονητικό Κάμπ στο Καράτε στις 26-28 Αυγούστου

Σχολή προπονητών και διαιτητών και 11ο Προπονητικό Κάμπ στο Καράτε στις 26-28 Αυγούστου

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε ολοκλήρωσε με επιτυχία τη σχολή προπονητών και διαιτητών και το 11ο Προπονητικό Κάμπ – Διεθνές Κύπελλο Κύπρου, που διεξήχθησαν το τριήμερο 26-28 Αύγουστου, στην κλειστή αθλητική αίθουσα στον Αγρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την Παρασκευή 26 Αυγούστου παρακολουθήσαν εβδομήντα άτομα συνολικά τη σχολή προπονητών και διαιτητών για απόκτηση του διπλώματος προπονητή καράτε και του διπλώματος διαιτητή καράτε.

Παράλληλα διδάχτηκαν στην σχολή τα αντικείμενα των πρώτων βοηθειών, οπού όλοι οι εκπαιδευτές πέρασαν με επιτυχία και το αντικείμενο των κανονισμών ΚΟΥΜΙΤΕ και των κανονισμών ΚΑΤΑ οπού εξεταστήκαν γραπτός και πρακτικός. Οι εξετάσεις διαιτησίας και προπονητών έγιναν από τους Μάριο Βατυλιώτη διαιτητή WKF και ο Πέτρο Μιχαηλίδη κριτή EKF.

Το τέταρτο κομμάτι παρακολουθήσαν από την παρουσίαση του καθηγητή Άντρου Καπαρδή για τον πολυδιάστατο ρολό του εκπαιδευτή του Καράτε. Τέλος, την Κυριακή ολοκληρώθηκε η πρακτική αξιολόγηση για τους διαιτητές που έγινε στο στάδιο, κατά τη διάρκεια των αγώνων του διεθνούς πρωταθλήματος Κύπρου ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ .

Την Παρασκευή και το Σάββατο 26 και 27 Αυγούστου διεξήχθη το προπονητικό καμπ μεταξύ αθλητών και αθλητριών  της  Κύπρου Ελλάδας και Ισραήλ σε οκτώ αγωνιστικούς χώρους με τους εθνικούς προπονητές εξ Ελλάδος Κώστα Γκαβούση και Δημήτρης Τριαντάφυλλη, και με τους δυο εθνικούς προπονητές από το Ισραήλ Γιοελ Μπεναρος και Βοκαρ Καρτασσιοφ.

Επιπλέον συμμετείχαν δυο διεθνείς διαιτητές της παγκόσμιας ομοσπονδίας ένας από την Ελλάδα ο Παναγιώτης Γκορεζης, ο οποίος βοήθησε και στη διεξαγωγή του διεθνές πρωταθλήματος Κύπρου και ο διεθνής διαιτητής από το Ισραήλ Γκιδόν Σιοτσιάπη. Ακόμη δίδαξαν στο προπονητικό σεμινάριο οι εθνικοί προπονητές Στέφανος Μαρνερος, Μάριος Σάκκη, Νίκολας Βατυλιώτης, Γιώργος Ευθύμιου, Αυγουστίνα Στυλιανού και Δημήτρης Δημητρίου.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Βασίλειου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ομοσπονδία για τη συνεχιζόμενη επιμόρφωση των στελεχών της, γεγονός που προάγει την ανάπτυξη του αθλήματος του Καράτε στην Κύπρο. Ευχαρίστησε επίσης για  την παρουσία του κ. Τάκη Κληρίδη, που είναι επίτιμο μέλος Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο κ. Βασιλείου ευχαρίστησε για  την παρουσία των εκατόν πενήντα αθλητών, προπονητών και διαιτητών και έκανε ονομαστική αναφορά στους Κύπριους αθλητές και αθλήτριες για τις επιδόσεις τους που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του 2021 και 2022.

Send this to a friend