Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Οι Σκαλιώτες ποδοσφαιριστές που έκαναν την Ευρώπη να παραμιλά…
Οι Σκαλιώτες ποδοσφαιριστές που έκαναν την Ευρώπη να παραμιλά…

Οι Σκαλιώτες ποδοσφαιριστές που έκαναν την Ευρώπη να παραμιλά…

Δεν είναι δα και το πιο εύκολο ή σύνηθες να βλέπεις να διακρίνονται Κύπριοι παίκτες στο ξεκίνημα μίας σεζόν όπου οι ομάδες ψάχνουν την ευρωπαϊκή διάκριση. Η Ομόνοια αποτελεί εξαίρεση μιας και δικά της παιδιά, από τις ακαδημίες της τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν πάρει ευκαιρίες και έχουν αποδείξει ότι και μπορούν και αξίζουν να καθιερωθούν και να κερδίσουν τον σεβασμό όλων.

Λοίζου, Κακουλλής, Παναγιώτου και Χαραλάμπους αποτελούν ειδικές περιπτώσεις για την Ομόνοια. Εμείς θα σταθούμε στις δυο τελευταίες περιπτώσεις που είναι και ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι παιδιά της Λάρνακας και κυνηγούν το όνειρο τους.

Ένα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά. Ο Νικόλας Παναγιώτου δεν έκανε στην Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια και στα 22 του χρόνια δείχνει απίστευτα ώριμος στην άμυνα, με εκπληκτικές τοποθετήσεις και ηγετικά χαρακτηριστικά. Παίκτες με προοπτική και που σίγουρα αν συνεχίσει έτσι θα καθιερωθεί στην Ομόνοια και ο οποίος θα στρέψει αργά ή γρήγορα τα φώτα πάνω του.

Η άλλη «Σκαλιώτικη» περίπτωση είναι ο Χάμπος ή κατά κόσμο… Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Στα 20 του χρόνια ο Λένον έχει δείξει από πέρσι την… αδυναμία που έχει στο πρόσωπο του. Τον πιστεύει πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή. Τον θέλει στην ομάδα με τα χίλια και πιστεύει ακράδαντα ότι ο νεαρός Χάμπος μπορεί να λάμψει και εκτός Κύπρου.

Η δικαίωση για τον Λένον αλλά και τον ίδιο τον Χαραλάμπους ήρθε στις αναμετρήσεις με την Γάνδη. Δυο σπουδαίες εμφανίσεις από ένα 20χρονο που έπαιξε λες και έχει φάει τα γήπεδα της Ευρώπης με το κουταλάκι. Απίστευτα τρεξίματα, πάθος, θέληση και ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή που έφεραν και τα δυο γκολ κόντρα στους Βέλγους.

Ο Χαραλάμπους μαζί με τον Παναγιώτου αναμένεται να αποτελέσουν νέες περιπτώσεις… Λοΐζου. Και το λέμε αυτό απ’ την άποψη ότι δεν θα αργήσουν να έρθουν προτάσεις από το εξωτερικό και για τους δυο. Ειδικά αν και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ καταφέρουν να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς, τότε η Ομόνοια μπορεί να βάλει μπόλικο χρήμα στα ταμεία της και οι ίδιοι να κάνουν το μεγάλο άλμα στην καριέρα τους.

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend