Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Η ΑΕΚ κέρδισε το ματς και όχι τα… προβλήματα της Ντνίπρο
Η ΑΕΚ κέρδισε το ματς και όχι τα… προβλήματα της Ντνίπρο

Η ΑΕΚ κέρδισε το ματς και όχι τα… προβλήματα της Ντνίπρο

Ναι, η ΑΕΚ είχε απέναντι της μία ουκρανική ομάδα η οποία έχει μήνες να παίξει επίσημο αγώνα και η οποία ελέω του πολέμου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δυσκολίες. Ναι, έπαιξε σε ουδέτερο έδαφος και αυτό ήταν ένα θετικό στοιχείο για τους Λαρνακείς.

Για να μπορέσει όμως η ΑΕΚ να πάρει αυτό το σπουδαίο «διπλό» έπαιξε ρόλο μόνο η δική της απόδοση, η σοβαρότητα που έδειξε στο ματς και το γεγονός ότι το ήθελε πολύ. Με τον Όλτρα να έχει μάλιστα να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα απουσιών, μιας και ήταν εκτός για διάφορους λόγους οι Τόμοβιτς, Γκαρσία και Πίριτς, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, ποιότητα και θα μπορούσε η νίκη με 2-1 να είχε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Όσοι υποτιμούν ή μειώνουν την νίκη της ΑΕΚ λανθάνοντε και αδικούν την προσπάθεια που γίνεται. Πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια έδωσε η ΑΕΚ και πέτυχε δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες, όπου αγνοεί την ήττα και δείχνει αξιοζήλευτη σταθερότητα και ομοιογένεια, αν και πολύ νωρίς στην σεζόν.

Η ΑΕΚ κέρδισε την Ντνίπρο γιατί έδειξε την σοβαρότητα και τον σεβασμό που έπρεπε απέναντι στους Ουκρανούς. Στον επαναληπτικό θα κάνει το ίδιο και καλείται να προστατεύσει το 2-1 και με τον κόσμο στο πλευρό της να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε και να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Γιατί και μπορεί και το αξίζει…

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend