Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Σε ποιες χώρες είναι ασφαλές να πίνουμε νερό από την βρύση-Τι ισχύει για Κύπρο
Σε ποιες χώρες είναι ασφαλές να πίνουμε νερό από την βρύση-Τι ισχύει για Κύπρο

Σε ποιες χώρες είναι ασφαλές να πίνουμε νερό από την βρύση-Τι ισχύει για Κύπρο

Η «Compare the Market» αποκαλύπτει σε ποιους προορισμούς οι τουρίστες έχουν αρρωστήσει λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης, με την Ισπανία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και να ακολουθείται από την Ινδία και την Γαλλία.

Βάσει της μελέτης, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα εφόσον η κατανάλωση νερού από τη βρύση είναι ασφαλής ενώ η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που δεν πρέπει να καταναλώνεται το νερό.

Σε ποιες χώρες του κόσμου μπορούμε να πίνουμε νερό βρύσης

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το ένα τρίτο (35%) των Βρετανών έχουν αρρωστήσει μετά από κατανάλωση νερού βρύσης στο εξωτερικό και ένας στους 12 (8%) έχει νοσηλευτεί εξαιτίας αυτού.

Η Ισπανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση για τους Βρετανούς που αρρώστησαν λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης, με την Γαλλία να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Το νερό της βρύσης θεωρείται γενικά ασφαλές στην Ισπανία και την Γαλλία, αλλά οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν επισκέπτονται αγροτικές περιοχές. Η Ινδία, όπου δεν είναι ασφαλές να καταναλώνετε νερό από την βρύση, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ η Τουρκία είναι τέταρτη και αποτελεί άλλη μια τοποθεσία όπου δεν πρέπει να πίνετε νερό από τη βρύση. Η Κύπρος συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Είναι άλλο ένα μέρος όπου θα πρέπει να αποφεύγετε το νερό της βρύσης, αλλά ένας στους οκτώ (12%) πιστεύει ότι είναι ασφαλές να το πιει κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κύπρο.

Πηγή: thebest.gr

 

Send this to a friend