Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Πόσο μεγάλωσες ρε ΑΕΚ…
Πόσο μεγάλωσες ρε ΑΕΚ…

Πόσο μεγάλωσες ρε ΑΕΚ…

Πρόκριση σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία της πέτυχε η ΑΕΚ η οποία με την ισοπαλία (2-2) στο Βελιγράδι εξασφάλισε θέση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Τι σημαίνει αυτό οικονομικά; Εξασφαλισμένα έσοδα 2.940.000 ευρώ συν χορηγίες, εισιτήρια, συν, συν, συν…

Το μεγαλύτερο όμως ΣΥΝ είναι η περηφάνια που νοιώθει ο κόσμος της ομάδας. Και δεν νοιώθει αυτή την περηφάνια χθες που η ομάδα πέρασε ομίλους αλλά από την πρώτη αναμέτρηση με την Μίντιλαντ εκτός έδρας. Φέτος ο κόσμος της ΑΕΚ δείχνει έμπρακτα ότι και ο ίδιος έχει ανέβει επίπεδο. Δεν ανέβηκε μόνο η ομάδα επίπεδο αλλά και ο κόσμος της. Ένας κόσμος που δείχνει με πράξεις και όχι με λόγια πλέον ότι είναι δίπλα στην ομάδα. Την αγκαλιάζει και μαζί με παίκτες, διοίκηση και τεχνικό τιμ πορεύονται για το μαγικό ευρωπαϊκό ταξίδι.

Δεν θέλω να θυμάμαι τι διάβαζα από μικρή μερίδα όταν ο Ρόκα ανανέωνε το συμβόλαιο του Φαράζ. Αρκετοί κατέκριναν τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας για την επιλογή αυτή. Σίγουρα όμως ο Ρόκα και όλοι που είναι κοντά και μέσα στην ομάδα κάτι περισσότερο ξέρουν. Δεν είναι τυχαίο που η ΑΕΚ βρίσκει ξανά την ταυτότητα που έχασε όταν έφυγε ο Ρόκα. Κακι το κάνει πάλι με τον Τσάβι Ρόκα να ηγείται.

Άκουσε πολλά ο Ρόκα και σίγουρα έκανε και αυτός τα δικά του λάθη. Αλλά τα όσα πρόσφερε και πέτυχε με την ομάδα είναι πολύ περισσότερα από τα λάθη ή κάποιες άστοχες επιλογές. Και ποιος δεν κάνει κάποιες κακές επιλογές στο ποδόσφαιρο; Αν πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με αριθμούς ο Τσάβι Ρόκα είναι ο ποιο πετυχημένος στον τομέα του όχι μόνο στην ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία και βάλε, αλλά και σε όλο το κυπριακό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ αποκτά dna ομάδας που δεν δείχνει κανένα φόβο όπου κι αν παίζει και όποιον κι αν έχει απέναντι της. Τέσσερα ευρωπαϊκά ματς μέχρι στιγμής, είναι αήττητη, σκόραρε σε όλα, έχασε την πρόκριση κόντρα στην Μίντιλαντ για ένα δοκάρι και την κέρδισε κόντρα στην Παρτίζαν γιατί είχε πίστη, τσαμπουκά και έναν εξωπραγματικό Φαράζ που θύμιζε ζογκλέρ και κάτι από… Μέσι. Βέβαια, χρειάζεται βελτίωση αμυντικά για να μπορέσει να τελειοποιήσει το παιχνίδι της.

Εξαιρετικό και το κοουτσάρισμα του Όλτρα. Τόσο στο στήσιμο της ενδεκάδας όσο και στις αλλαγές του. Θέλει… μπαλάκια να βγάλεις Τρισκόφσκι από την ενδεκάδα και το έκανε. Ο Τρίσκο είναι ένα κεφάλαιο από μόνος του για την ΑΕΚ και το ότι έμεινε εκτός δεν σημαίνει τίποτα. Θα χρειαστεί και ειδική διαχείριση. Δεν είναι 25 ούτε στα 30 του. Έχει να δώσει πολλά σίγουρα, όμως ο Όλτρα έδειξε να ξέρει πότε και πως να χειρίζεται το ρόστερ του.

Ωραία όλα αυτά και αξίζουν χίλια μπράβο στην ΑΕΚ και τα όσα πέτυχε. Τώρα ο κόσμος πρέπει να βροντοφωνάξει ακόμη πιο δυνατά παρών. Ο κόσμος καλείται να γεμίζει την Αρένα σχεδόν κάθε παιχνίδι. Με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας που είναι σε σούπερ χαμηλή τιμή θα μπορεί να απολαμβάνει την ομάδα του όλη την σεζόν.

Και πραγματικά αυτή η ΑΕΚ το αξίζει. Θα έρθουν και δύσκολες στιγμές και αποτυχίες και κακές στιγμές. Εκεί ο κόσμος καλείται να δείξει ακόμη με μεγαλύτερη συμπαράσταση στην ομάδα του. Γιατί στα δύσκολα που θα έρθουν είναι που πρέπει ο κόσμος να δείξει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στην ομάδα. Και θαρρώ ότι πλέον ο κόσμος της ΑΕΚ μέσα από το φετινό ξεκίνημα θα είναι ακόμη πιο δυναμικά στο πλευρό της ομάδας…

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend