Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τον Σεπτέμβριο η έκδοση της πολεοδομικής άδειας για τα έργα στο παλιό νοσοκομείο
Τον Σεπτέμβριο η έκδοση της πολεοδομικής άδειας για τα έργα στο παλιό νοσοκομείο

Τον Σεπτέμβριο η έκδοση της πολεοδομικής άδειας για τα έργα στο παλιό νοσοκομείο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Θέμα εβδομάδων εκτιμάται πως είναι η έκδοση της πολεοδομικής άδειας, που απαιτείται για την ανάπλαση του κτηρίου του παλιού νοσοκομείου της Λάρνακας, το οποίο προορίζεται για το νέο δημοτικό μέγαρο της πόλης.

Η σχετική αίτηση του Δήμου Λάρνακας βρίσκεται ενώπιον του Τμήματος Διαχείρισης, στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και υπολογίζεται ότι μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έχει εκδοθεί η άδεια, ενώ θ’ ακολουθήσει η ολοκλήρωση της τελικής μελέτης και η έκδοση της οικοδομικής άδειας.

«Πιστεύουμε ότι το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2023 ο Δήμος Λάρνακας θα είναι σε θέση να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Τα έργα που θα γίνουν θ’ αφορούν την αποκατάσταση των υφιστάμενων διατηρητέων οικοδομών του παλιού νοσοκομείου και την αποκατάσταση ή την κατεδάφιση των οικοδομών που δεν είναι διατηρητέες, έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας.

Περαιτέρω, θα γίνει διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων του ιστορικού κτηρίου, με τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, χώρων πρασίνου κ.α. Θυμίζουμε, ότι η τελετή υπογραφής της συμφωνίας μίσθωσης του παλαιού νοσοκομείου προς τον δήμο της πόλης έγινε τον περασμένο Απρίλιο.

Στη σύμβαση μίσθωσης του παλαιού νοσοκομείου εμπλέκεται το Υπουργείο Εσωτερικών, το Ίδρυμα «Κληροδότημα Ευανθίας I. Πιερίδου για το Νοσοκομείο Λάρνακας» και ο Δήμος Λάρνακας.

Από πέρσι ο Δήμος Λάρνακας είχε λάβει γνωμάτευση από την Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας, η οποία ξεκαθάρισε το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του διατηρητέου κτηρίου του παλαιού νοσοκομείου της πόλης, το οποίο σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε στο Δήμο Λάρνακας για να μετατραπεί σε νέο δημοτικό μέγαρο.

 

Οι υπηρεσίες του ΟΚΥπΥ

Όσον αφορά τις υπηρεσίες του ΟΚΥπΥ που σήμερα λειτουργούν στο παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας, υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως θα εγκαταλείψουν έγκαιρα τον χώρο, με προοπτική να μεταστεγαστούν στη νέα πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου της πόλης.

Ωστόσο, το κτήριο των εξωτερικών ιατρείων που βρίσκεται στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα.

Η δαπάνη για την μετατροπή του παλιού νοσοκομείου σε νέο δημοτικό μέγαρο υπολογίζεται να φτάσει τα 6.5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λάρνακας, η αποκατάσταση του κτηρίου θα γίνει με σύγχρονες τεχνικές, που θα είναι συμβατές με τα παραδοσιακά υλικά σε ότι αφορά τις διατηρητέες οικοδομές.

Send this to a friend