Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Λαθρεμπόριο ανθρώπων από Νιγηρία στα κατεχόμενα
Λαθρεμπόριο ανθρώπων από Νιγηρία στα κατεχόμενα

Λαθρεμπόριο ανθρώπων από Νιγηρία στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με τον σημερινό τουρκοκυπριακό Τύπο, Νιγηριανοί «φοιτητές» ξεγελιούνται από σπείρα που διεξάγει λαθρεμπόριο ανθρώπων με υποσχέσεις για υποτροφίες και ευκαιρίες εργασίας, μεταφέρονται στην κατεχόμενη Κύπρο και εξαναγκάζονται σε πορνεία.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δημοσίευμά της σήμερα η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι το Εθνικό Γραφείο Απαγόρευσης Εμπορίας Ανθρώπων (ΝΑΡΤΙΡ), ανακοίνωσε ότι «η πλειοψηφία των Νιγηριανών νέων που πέφτουν στην παγίδα των εμπόρων ανθρώπων είναι γυναίκες και καλούνται οι Νιγηριανοί να είναι προσεχτικοί στο θέμα των σπουδών» στην κατεχόμενη Κύπρο.

Το ΝΑΡΤΙΡ σημειώνει επίσης ότι η σπείρα που πιστεύεται ότι δραστηριοποιείται ανάμεσα στη Νιγηρία και στην κατεχόμενη Κύπρο εκμεταλλεύεται την «αδύναμη ρύθμιση» σε σχέση με την εκπαίδευση και την εξασφάλιση «βίζας».

Σύμφωνα με στοιχεία του «γραφείου ανώτατης εκπαίδευσης και εξωτερικών σχέσεων» του «υπουργείου παιδείας»,«από τις 107,936 εγγεγραμμένους φοιτητές που υπήρχαν στα κατεχόμενα την χρονιά 2021-22, οι 50,375 προέρχονταν από τρίτες χώρες». Αν και δεν υπάρχουν «επίσημα στοιχεία», εικάζεται ότι οι μισοί από αυτούς τους φοιτητές είναι Νιγηριανοί.

Send this to a friend